Saturday, January 2

Housemates

Assalamualaikum 
Ya Allah lamanya rasa tak menulis kat sini. 
Dulu suka nak update blog nak upload gambar kat sinii
Now. Faktor busy dan malas menyarang dalam diri. 
Inilah jadinyaa. 
Ehh lama pula intro. 
Ye la lama tak menulis kat sini kannn
Okay laa
Sebabkan tak boleh nak lelapkan mata yang dah semakin kecik. Tapi tak mahu juga nak tidoq. 
Saya rasa nak menulis berkenaan degree life laa
Aku perasan blog ni aku tinggalkan semenjak aku masuk degree la. 
So after this i will write about my past journey during my degree life. 

Topik kali ni nak cakap pasal housemate saya ☺️

Yelah.. 
Time degree, first sem je dapat kolej (aka hostel). 
Lepas tu pandai pandai la kau cari rumah sewa dan hidup berdikari
So aku telah dikurniakan housemate yang aku dah anggap macam adik beradik aku daa 
Iaitu; Aliah (aku lah tuu); Wani; Lyma; Pika; Emy; Biha; Jiha; Cik Ros dan Aliaa (walaupun satu sem je. Tetap housemate tauu) 
Mula mula macam awkward stay dengan diorang niii 
Ye la walaupun ade yang dah kenal la dan penah roomate sekali masa diploma tetap awkward. 
Dan ada beberapa rakan baru iaitu Pika, Cik Ros dan Aliaa yang baru kenal masa stay sama sama kat Rumah Shah Alam.. 
Tapi Aliaa kat seremban tak stay sama dah sebab rumah dia dekat je dengan uitm.  

Walaupun kami ni banyak je perbezaan, tapi rasanya itu yang membuatkan kami lebih rapat. 

Setiap seorang housemate saya ni unik tauu dan ada kelebihan masing - masing  

Contohnya: 

Wani
Paling tua antara kami dan sangat tidak tahan sejuk. Mempunyai sistem penghadaman yang sangat baik. Suka makan cekelat (sama dengan aku) Sangat rajin tolong orang. Mesti dulukan orang lain baru dia. Pandai buat bubur jagung paling sedap 

Lyma
kecik tapi berjiwa besar. kira dekat rumah tu nampak la Mah yang macam paling tua. Jaga kami macam mak mak tauuu. Semua dia concernkan pasal kami ni. Mempunyai karakter macam bebudak tetapi boleh bertukar menjadi serius juga. Hebat tak? Hehehe
Paling suka menyemak kat rumah Mah di Banting. Hehehe. 

Pika
Paling muda. Lahir bulan November. Suka makan kentang sama macam aku. Penyebab kenapa kami suka korea dan mee bandung muor dan kopi 434. Seorang yang sangat kental, susah nak tengok dia nangis tauu (ke aku yang senang sangat menangis.. Hrrmmm). Peneman dikala malam. (Kami geng burung hantu)

Emy
Atas jasa emy dapatlah kami budak kelas A pergi ke kelas dan membeli barang dapur dan berjalan sakan. Emy ni suka sangat jalan. Dan karaoke (sama dengan Pika di atas). Ada abang Om aka JYP. Aku paling ingat yang Emy ni tak makan carrot. Hehehe 

Biha
Paling pelik antara kami. Hehe. Kalau boleh nak kaki macam soo young snsd. Antara chef dalam rumah kami. Macam macm dia boleh masak. Aku banyak belajar resipi dengan Biha nii. Suka tutup kipas (atau slowkan) dan buka tingkap. Katanya biar angin sejuk masuk. Hehehe

Jiha
Paling kecik dan tak banyak cakap 
(Bukan tak banyak cakap, sebab aku cakap banyak sangat kott hehe) 
Tapi easy going je dengan jiha ni 
Selalu kenakan jiha sebab dia paling kecik kann. Tak tahan pedas tapi ada satu masa tu, aku lagi tak tahan pedas dari jiha. Whaatt?? Hehehe
Paling ingat: tak boleh makan bawang (yang boleh dilihat dengan mata kasar, kalau dah blend takpe)

Cik Ros
Paling behave. Antara kami semua, rasanya cik ros je yang nampak elok serba serbi. Hehehe. Tak banyak kerenah pun. (Kami je banyak cekadak kannn hehe) 
Kami endless rival dalam hal merebut Pak Cik Ji Sung (aliah, pika, cik ros) 

Kelakar kan housemate saya? Diorang ni yang buat saya rindukan nak stay sesama lagii. Walaupun banyak rintangan dan dugaan tapi kita survive juga stay sesama kannn

I love all of you. And I really miss you
There is this quotes: 

"You can never love people as much as you can miss someone" 

This quotes really describe my feelings towards my housemates. 

Thanks for everything and please forgive me for any wrongdoing towards all of you.



 



I love you sis 💕💕💕

No comments:

Post a Comment

Assalamu'alaikum and hello.
please leave your comment below.
thanks a lot !!.

Labels

uitm (17) friends (15) kenangan (14) rindu (14) sayang (14) gambar (13) cuti (11) family (11) cerita (10) prostar (10) best (9) sabah (9) vacation (8) myself (6) THO (4) classmate (4) pengalaman (4) adik (3) comel (3) i-techqs (3) muda (3) song (3) birthday (2) children (2) favorite (2) love (2) lyric (2) mak (2) male (2) mom (2) music video (2) pandangan (2) singer (2) uitm shah alam (2) wedding (2) Housemates (1) Study week (1) baby (1) bakar (1) coklat (1) convo day (1) dana (1) date (1) dayyan (1) degree (1) degreelife (1) doa (1) exam (1) hack (1) homemade (1) iklan (1) kakak (1) kek (1) kelantan (1) lawak (1) machang (1) miss (1) mp3 (1) muhasabah (1) nasyid (1) penang (1) photo (1) raya (1) resipi (1) roomates (1) seremban2 (1) seremban3 (1) side income (1) subhanallah (1) sushi (1) trip (1) tumpat (1) twin (1)
Powered by Blogger.