Wednesday, December 26

Dayyan Aedly bin Zulfadly

Assalamu'alaikum

sape Dayyan Aedly ni??

dayyan ni anak buah aku yang nombor 3.
anak buah aku yang merupakan anak abang aku yang aku panggil dia Angah.
ni la anak Angah aku dengan Kak Naz..
Dayyan Aedly  ni selamat dilahirkan di Hospital Bersalin Razif pada 27 July 2012
Angah n Kak Naz aku happy sangat dapat Dayyan ni sebab diorang da lama nak cahaya mata.
ade la dalam setahun lebih jugak menunggu nak dapat cahaya mata
rezeki anak ni Allah S.W.T. yang tentukan kan..
and Alhamdulillah penantian diorang dapat la seorang cahaya mata.

kenapa aku nak cite pasal Dayyan ni?

aku nak citer pasal die sebab sepanjang percutian cuti nak masuk degree *insyaAllah.doakan ye*
aku dengan mak aku la yang jaga, tengok, bagi makan, mandikan, buatkan susu, layan die baby sit die sepanjang mummy and papa die bekerja.
sebab nak mencari keje malas dan agak jauh dari umah aku kalau nak keje pun.
so aku tolong la mak aku jaga die ni.
ingat senang ke nak jaga baby ni? susah okay tapi xde la aku mengeluh sebab anak buah sendiri kan
sebenarnye aku ada 4 anak buah. sorang perempuan dan lagi 3 lelaki.
banyak kan?hihi diorang ni kadang kadang memang suka buat kite marah tapi biasa la budak2 kan
tapi diorang ni kecik lagi dan sangat comel okay.
*nak balas dendam kat along n angah je sebenarnye marah2 anak diorang HAHA*


Dayyan buat ape je satu hari?

die ni pagi pagi da bangun sebab mummy dan papa die nak pegi keje kan.
pukul 6 pagi tu da bagi kat mak aku. pastu ikut die la nak tidur ke tak nak tidur ke..
biasanya dia akan tidur semula dan akan bangun dalam pukul 8 atau 9 pagi.
bangun2 biasa la nak susu kan.so buat la susu kat die dan die akan mandi pagi2.
*mandi air suam okay*
lepas tu nangis2 nak makan pulak.sebab kan da masuk 4 bulan hari tu kami bagi makan makanan baby yang buah-buahan yang dikisar halus.bukan buat sendiri ada jual kat kedai2 tu
then bagi minum susu dan tidurkan die
dan kalau die baik dia kan bangun dalam pukul 1 tgh hari..
tapi semenjak dua menjak ni..pukul 11 camtu die da bangun da.
ape lagi layan la die..
sementara die tidur tadi bole la nak buat keje keje lain
dalam tgh hari tu bagi makan lagi.
dan byk la die minum susu
dan kami usaha tidurkan die sambil menonton tv HAHA
dan dia ni memang susah nak tidur
sampai la ke petang dalam pukul 5 petang.bagi makan sekali lagi.
dan dalam pukul 6 ptg camtu mandikan die pulak..
lepas mandikan bagi die minum susu dan tidurkan die.
*nak tidur kat buaian je okay*
tidur bangun tidur bangun sampai la parents die balik..
haha..amacam senang ke susah??






















No comments:

Post a Comment

Assalamu'alaikum and hello.
please leave your comment below.
thanks a lot !!.

Labels

uitm (17) friends (15) kenangan (14) rindu (14) sayang (14) gambar (13) cuti (11) family (11) cerita (10) prostar (10) best (9) sabah (9) vacation (8) myself (6) THO (4) classmate (4) pengalaman (4) adik (3) comel (3) i-techqs (3) muda (3) song (3) birthday (2) children (2) favorite (2) love (2) lyric (2) mak (2) male (2) mom (2) music video (2) pandangan (2) singer (2) uitm shah alam (2) wedding (2) Housemates (1) Study week (1) baby (1) bakar (1) coklat (1) convo day (1) dana (1) date (1) dayyan (1) degree (1) degreelife (1) doa (1) exam (1) hack (1) homemade (1) iklan (1) kakak (1) kek (1) kelantan (1) lawak (1) machang (1) miss (1) mp3 (1) muhasabah (1) nasyid (1) penang (1) photo (1) raya (1) resipi (1) roomates (1) seremban2 (1) seremban3 (1) side income (1) subhanallah (1) sushi (1) trip (1) tumpat (1) twin (1)
Powered by Blogger.