Tuesday, November 27

sabah with prostar family part 3

Assalamu'alaikum

part 3 pulak..
hihi
kata diorang da macam twilight movies pulak..
eh mesti la..
prostarians pergi sabah lagi best dari twilight *bole x?*
so part 3 nak citer day 3 di sabah
okay mari kite mulakan !!!

ni la ferinyee...besar kan??
lori,kereta pun naik feri tau :)

muke excited naik feri :)

Labuan,wait for us~~

:)

on the deck of ferry ~~
kami :)


muke sarcastic aku 

kami beli coklat :)


family kami yang happy



dalam speed boat :)

vicks ni bole makan kan asri..hihi

ni duta teh tarik :)


DAY 3 : LABUAN

hari ketiga kami di Sabah kami sudah mula menyesuaikan diri dengan waktu yang sejam lebih awal berbanding di semenanjung Malaysia.
so hari tu kami ke Labuan!!!!!!~~~
(seronoknye!!!!~~~)
tapi kami gerak lambat skit..
pukul 9 pagi baru kami gerak ke Labuan sebab ada masalah driver.
tapi da settle da..senang je
*hanya mereka2 je tau senangnye kan*
so kami berhenti sekejap just untuk bungkus breakfast dan lunch sebab nak ke Jeti Menumbuk tu agak jauh.
lepas tu bermula la masa kami yang sgt lama di dalam bas..
lama kot..
kami makan dalam bas..
lepas tu ade yang bergamba
ade yang mengambil gamba pemandangan yang cantik *promote sabah*

SEJAM SELEPAS ITU..
kebanyakannye da tidur kay..
mmg kelakar la..
sbb aku x tido.tgk yang lain tido..
kesian diorang penat..
dan KING of SLEEP ialah AJIM la..
kejap je naik bas..dia da start tidur..
SECOND : BOB
diorang mmg pantang naik bas kot..
aku ingat aku je kalau naik bas nak balik ke U atau nak balik rumah yang memakan masa 6 ke 7 jam..aku mmg start tidur..sebab kalau x tidur memang rasa letih.
tapi pergi jalan2 kat sabah ni aku x tidur la..
da lame punye lama punye lama..
sampai la kami di Jeti Menumbuk..
dan kami terus ke kaunter untuk membuat bayaran ke Labuan..
kami decide nak naik feri..
bayar la..
harga tiket feri RM5.00 dan goverment tax RM1.50
so total RM 6.50 seorang..
feri tu mmg besar hokay..
da la first time aku naik feri..
*kesian kan*
tak tau la yang lain...
so aku rasa best sgt sgt!!!~~~
tak masuk pun nak duduk kat dalam..diri kat luar je..
sejam lebih pun xpe..
berpanas pun xpe..
sebab excited sangat..
hihi..
lama jugak la kami kat atas feri tu..
macam2 kami bualkan..
banyak yang kelakar la.
sampai2 kat Labuan tu..
kitorang lewat..sepatutnye kena dtg awal awal pagi..
tapi kitorang sampai dalam kul 2 lebih..
so kitorang just beli chocolate je kat mall tuu..
dan mall tu x dekat okay..
kena jalan dalam 15 minutes dari jeti..
penat tu memang la penat..
tapi lepas tgk coklat tuu..
penat tu macam hilang sikit la..
diorang semua pun membeli belah la di ekdai tu..
tak ingat ape nama kedai tuu..
main beli je..
hihi..
so aku da spent duit dalam RM50 jugak la untuk coklat je..
ade yang sampai RM 100++
tapi memang murah kat kedai tuu,.
lepas da membeli belah
*kami sempat minum cool blog di situu*
so kami pun gerak la ke jeti tu semula..
sampai kat jeti tu..
kitorang deal ngan pakcik kat situ nak naik speed boat.
sebab kalau nak naik feri kul 8 malam..
lewat sangat.
so kitorang naik la speed boat..
sorang kena RM20 ringgit..
tapi dapat murah la dengan pak cik tu..
mmg best la naik speed boat..
*agak cuak jugak la*
yang ni da la lame berbanding hari tu..
30 minit kot..
lepas tu da la tetiba je berenti speed boat yang first trip naik..
lepas tu aku ade dengar orang cakap ade lanun hijacked kitorang nye speed boat tu..
lagi la aku cuak.
rupenye ade kayu sangkut kat enjin speed boat tu..
memang cuak la..
haha..
okay sampai sampai je kat jeti menumbuk tu..da pukul 5.45 ptg..
kat Sabah pukul 5.45 ptg tu da nak maghrib da..
kitorang pun tunggu encik azrol n encik mansur datang dengan bas...
lepak2 kat situ jap..
sampai2 je kitorang pergi solat dulu..
then meneruskan perjalanan ke UiTM Sabah..
tapi kitorang berhenti jap makan malam..mmg lapar giler la..
lepas tu terus ke UiTM Sabah..
so hari tu mmg hari yang letih la..
tapi best!!!~~



P/s : I will gonna miss u all :)





No comments:

Post a Comment

Assalamu'alaikum and hello.
please leave your comment below.
thanks a lot !!.

Labels

uitm (17) friends (15) kenangan (14) rindu (14) sayang (14) gambar (13) cuti (11) family (11) cerita (10) prostar (10) best (9) sabah (9) vacation (8) myself (6) THO (4) classmate (4) pengalaman (4) adik (3) comel (3) i-techqs (3) muda (3) song (3) birthday (2) children (2) favorite (2) love (2) lyric (2) mak (2) male (2) mom (2) music video (2) pandangan (2) singer (2) uitm shah alam (2) wedding (2) Housemates (1) Study week (1) baby (1) bakar (1) coklat (1) convo day (1) dana (1) date (1) dayyan (1) degree (1) degreelife (1) doa (1) exam (1) hack (1) homemade (1) iklan (1) kakak (1) kek (1) kelantan (1) lawak (1) machang (1) miss (1) mp3 (1) muhasabah (1) nasyid (1) penang (1) photo (1) raya (1) resipi (1) roomates (1) seremban2 (1) seremban3 (1) side income (1) subhanallah (1) sushi (1) trip (1) tumpat (1) twin (1)
Powered by Blogger.