Monday, November 26

sabah with prostar family part 2


Assalamu'alaikum

seperti yang dijanjikan ade yang part 2 punye..
so part 2 ni day 2 kat sabah la..
day kedua..
kami semua ke Pulau Sapi..
pulau sapi ni dekat je dekat KK
so sebelum kami gerak ke Pulau Sapi ni..
kami pi la breakfast dulu..
sambil breakfast kami bungkus makanan untuk makan lunch kat pulau sapi sekali..
sebab makanan kat Pulau kan mahal..
so lepas makan breakfast..
kami otw ke jeti yang nak pi Pulau Sapi..
sampai kat jeti tu..lepas da deal ngan orang sana..kami pun pergi la ke Pulau Sapi..
first time kot naik speed boat.
mmg best + seram..
*tak tau la orang lain..kite mmg agak seram la naik speed boat tu..*
lama jugak la naik speed boat tu..dalam 15-20 minutes gak..
sampai2 je kat Pulau Sapi tu da amazed*Subhanallah*
mmg sangat cantik hokey..
pasir dia putih..pantai biru hijau sume kaler ade..
mmg cantik sgt..
kitorang pun cari la port nak lepak dan letak barang2..
lepas tu semua tukar baju la nak pi mandi laut n snorkeling...
mmg best la..
*aku just main2 air je*
kat sini mata memang sakit la..
*2 piece je kot*
sbb ramai foreignerterutama dari Korea..
so diorang x heran sangat baju2 seksi meksi ni..
budak laki mmg cuci mata la..
kitorang yang ladies ni mmg sakit mata tgk..
haha..
lama jugak kitorang main2 air..
dari pukul 11 pagi sampai kul 2  ptg main air..
lepas tu semua tukar baju da..
letih kot main air laut ni...
rupe - rupenye yang diorang main air td bukan betul2 tempat snorkeling...
ade yang lagi best..tapi semua da tukar baju okay..
so kitorang just tunggu nak balik semula ke jeti la..
ape lagi sesi bergambar la kan..
da pukul 3.30 ptg tu..ade speed boat datang amik kitorang balik..
perjalanan dalm 15-20 minutes gak..
mmg kelakar masa naik speed boat kali ni..
kell siap buat video lagi..
*nnt kite upload video tu*
sampai2 je..kitorang tunggu pak cik bas datang amik kitorang..
lepas tu kami semua ke mall paling besar di Sabah *yeke*
One Borneo di KK
kami semua kat mall tu sampai pukul 9 malam..
mmg jalan2 la..
ingat nak tgk wayang..
tapi xde citer best la..
so kami jalan2 nak makan la..
lapar giler da..
mule mule x nak la fast food kan..
so nak cari la food court.
cari punye cari punye jalan..x jumpe kot..
so alih alih McD jugak la..
lapar punye pasal kite makan yang Mega Mac kot..
nampak x kat situ..
kitorang just lepak2 kat situ je..
yang lain kompem da merayau rayau satu mall
kan korang..
korang buat ape je?
*sila comment di bawah post ye :)*
pukul 9 malam..
sampai la pak cik bas..nama die Encik Mansur..
datang maik kami semua dan terus ke UiTM Sabah semula
hari tu mmg letih la sbb main air kan..
so kite sambung esok pulak
kami semua ke ......
tunggu la part 3 nye pulak kay..
stay tuned..
kami tgh tunggu bas :)


morning sunshine :)

pandangan dari kolej uitm sabah.nice kan ?

after breakfast :)


otw nak naik speed boat


muke nak naik speed boat :)

ni la speed boat


pulau sapi


snorkeling :)







after main air


posing la 



                                       


kami jumpe foreigner :)
                                      
muke da sunburn
                                      

                                       

                                       








duta KK




ni la sponsor pengangkutan kami.thanks uitm
p/s : akan ada yang part 3 ye :)

2 comments:

  1. best giler..ni la first time aku jalan dlm mall selama 5 jam non stop ( *ok tipu ) dgn halimah wahib..stop makan kat Apple cafe dlm 45min gitu..best sgt!!!

    ReplyDelete
  2. kan kan..kaki tu memang rasa nak tercabut la kan..apple cafe???best ke?

    ReplyDelete

Assalamu'alaikum and hello.
please leave your comment below.
thanks a lot !!.

Labels

uitm (17) friends (15) kenangan (14) rindu (14) sayang (14) gambar (13) cuti (11) family (11) cerita (10) prostar (10) best (9) sabah (9) vacation (8) myself (6) THO (4) classmate (4) pengalaman (4) adik (3) comel (3) i-techqs (3) muda (3) song (3) birthday (2) children (2) favorite (2) love (2) lyric (2) mak (2) male (2) mom (2) music video (2) pandangan (2) singer (2) uitm shah alam (2) wedding (2) Housemates (1) Study week (1) baby (1) bakar (1) coklat (1) convo day (1) dana (1) date (1) dayyan (1) degree (1) degreelife (1) doa (1) exam (1) hack (1) homemade (1) iklan (1) kakak (1) kek (1) kelantan (1) lawak (1) machang (1) miss (1) mp3 (1) muhasabah (1) nasyid (1) penang (1) photo (1) raya (1) resipi (1) roomates (1) seremban2 (1) seremban3 (1) side income (1) subhanallah (1) sushi (1) trip (1) tumpat (1) twin (1)
Powered by Blogger.