Monday, November 26

sabah with prostar family part 1

Assalamu'alaikum

nka update pasal aku ade pergi sabah 17-22 November 2012 hari tu..
aku pergi ngan family aku yang besar~~~
Kelab Prostar la..
tapi ada yang tak pergi..
seperti Zuby...mmg kureng skit la..sbb zuby xde..maybe next time ye dearr~~

aku gerak keluar dari rumah awal pagi sebab angah aku nak keluar awal pulak.
*rumah dah jauh kan*
so kul 10.30 pagi da tercongok la kl sentral..
sebab da janji ngan syafiq n asri nak gerak sekali.
tapi aku janji ngan dia kul 12..
so aku tunggu la..
bukan pukul 12 die datang..kul 1 kot..
sabar je la budak ni.
so da die sampai tu kami call la asri tapi die kata dia duruh kami gerak dulu sebab die lewat skit.
so kami gerak la ke LCCT menaiki bas berbayar RM 10.00..
perjalanan mengambil masa selama 1 jam..dan dulu masa aku pergi ngan sep2 JPK..aku tido
tapi tidak kali ni sebab aku borak2 la ngan syafiq ni..
tengok tengok da sampai da..

di sana aku jumpe ngan fira..
dia lagi la..
dari beijing..
lepas tu g sabah pulak..
mmg jalan sakan la..
lepas tu kami duduk di McD sambil menunggu yang lain2..
tak lama lepas tu sep sep dari kelantan  iaitu Yaa, Linda, Isha, Yaya, Ajim sampai..
sian diorang pakcik van tu bawa laju sgt..
then yang lain2 pun sampai..
sementara menunggu semua sampai..
kitorang borak2 la kat situ..
da lame x jumpe kan..

lepas semua da datang..kami terus berkumpul untuk check in first trip iaitu saya, wani, kell, fira, ain madhiah, halimah, bob, syafiq, encik idzham
trip kitorang kul 6.25 pm
lepas da setlle kan luggage semua..
kitorang pun tunggu la nak naik flight..
tapi flight kitorang delayed skit sebab die nak isi minyak..
kelakar je..
lepas tu kitorang nye flight 2 jam setengah..sampai dalam kul 9 lebih camtu..
nak masuk sabah ni ada imigresen tau..
ada la seseorang ni..
dia ada masalah skit ngan imigresen tuu..
macam2 la..sian jugak..nasib baik settle da..
lepas solat semua..kitorang  makan kfc kat airport KK
lepas tu sementara menunggu diorang..mas dtg wif her parents..
lepas tu en ardie dtg ngan jpk sabah..
diorang dtg jemput kitorang..
lepas tu trip kedua pun sampai..
trip kedua iaitu yaya, isha, yaa, linda, biha, alia ramlan, ain, ajim, asri dan imran..
diorang nye trip kul 9.25 pm..so lambat le sampainye..
kitorang tros ke UITM Sabah..
air asia:kini semua mampu terbang :) *even students*
ni budak2 trip kedua...depan sekali tu imran tau :)


trip kedua yang ramai..trip pertama xde pun amik gambo huhu

dalam bas otw ke uitm sabah :)

kami sudah sampai ba :)

some of jpk sabah yang jemput kami d airport :)






P/s : part 2 akan bersambung ye :)









2 comments:

  1. Best nye dpt jenjalan ngn kawan kwan

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi.
      Alhamdulillah rezeki kelab ni.
      kalau gune duit sendiri memang x pegi la jawabnye
      hihi

      Delete

Assalamu'alaikum and hello.
please leave your comment below.
thanks a lot !!.

Labels

uitm (17) friends (15) kenangan (14) rindu (14) sayang (14) gambar (13) cuti (11) family (11) cerita (10) prostar (10) best (9) sabah (9) vacation (8) myself (6) THO (4) classmate (4) pengalaman (4) adik (3) comel (3) i-techqs (3) muda (3) song (3) birthday (2) children (2) favorite (2) love (2) lyric (2) mak (2) male (2) mom (2) music video (2) pandangan (2) singer (2) uitm shah alam (2) wedding (2) Housemates (1) Study week (1) baby (1) bakar (1) coklat (1) convo day (1) dana (1) date (1) dayyan (1) degree (1) degreelife (1) doa (1) exam (1) hack (1) homemade (1) iklan (1) kakak (1) kek (1) kelantan (1) lawak (1) machang (1) miss (1) mp3 (1) muhasabah (1) nasyid (1) penang (1) photo (1) raya (1) resipi (1) roomates (1) seremban2 (1) seremban3 (1) side income (1) subhanallah (1) sushi (1) trip (1) tumpat (1) twin (1)
Powered by Blogger.