Monday, November 12

miss u

Assalamu'alaikum

da lame rasanya x update blog ni.
kesian kat dia tunggu cik lama kan kan??
sorry
busy la
aku baru je menamatkan zaman kegemilangan aku..
eh eh zaman diploma aku la
hehe
aku rindu sangat kat semua yang berkaitan dengan zaman diploma aku
banyak aku belajar kat situ
antaranya nak berkawan, nak belajar, nak menghadapi dugaan dan cabaran
aku rasa aku da semakin matang dalam hidup
(x banyak ade la sikit)
memang betul cakap orang...kehidupan semasa skola ngan semasa d U lain
aku akuinya
kat skola kite still budak2
tak pikir jauh
(x tau la korang...aku camtu dulu)
bila kita masuk U
orang mula layan kite lebih matang
itu yang aku dapat rasakan
orang mula meletakkan tanggungjawab yang lebih berat berbanding kita kat skola
so aku rasa aku da semakin matang
tapi aku mula takut
takut tak dapat menghadapi situasi di mana aku kena matang
korang paham x?
ape ape je la yang aku cakapkan ni..
tak tau la korang paham ke x.
tapi ini yang aku rasa
selain daripada ape yang aku rasa di atas..
aku rasa rindu dekat kawan2 yang banyak mengajar dan membantu aku dalam mengharungi hidup semasa aku kat U dan aku x memang dapat lupekan mereka

ade la beberapa orang yang rapat dengan aku.antaranya

Kell- antara kawan yang dari part 1 aku kenal die..
dia memang sgt baik, klaka, suke camwhore macam aku gak...hehe
kitorang byk kali jugak gaduh, x sependapat tapi itu la kawan.kalau xde gaduh2 tu tak best la kan..sebabkan itu kami makin rapat..dan aku tau kite memang x sama, bak kata Puan Nik :unique and not null.haha kan..di di situ aku da blaja macam mana nak menangani masalah2 pada masa akan datang.dan dia juga da byk tolong aku lebih2 lagi dr segi pelajaran...

Nur Hilwani-aku kenal wani time part 1 jugak..dia memang baik.slalu jugak tolong aku.dan kami dua suka sangat makan coklat.hehe..aku ngan wani sama2 bendahari kelab.dan kami slalu buat kerja sama-sama.kadang2 bila aku stress ngan keje kelab die slalu tolong aku..die kadang2 jadi penyejuk aku gak la..biasa la aku ni kadang2 hot tempered jugak. aku ingat lagi mase kitorang buat program OPKIM kat Palekbang.aku pengarah projek dan wani jadi timbalan aku.die memang byk tolong aku..dan pada masa tu aku memang demam and batuk teruk.die dan fira la yang jaga aku satu malam tu.aku memang x sedar da..sian dorang...sebelum tu roomates aku da tolong jaga aku..tapi amsa kat palekbang tu aku sakit balik.so wani n fira je yg ade dorang jaga aku.thanks korang.

Fira- fira aku kenal sejak part 1 gak..lagi2 kitorang satu bilik.sampai part 5 kitorang satu bilik kecuali part 2 aku dok ngan seniors..so die memang paham sgt la perangai aku ni macam mana dan aku pun paham sgt die ni macam mana...die memang suke sgt tgk drama ye..hehe..dan die memang commited dgn persatuan dan kelabnye..kadang2 aku yang penat tgk si Fira ni.die memang boleh memimpin la..die ni jenis hati kering jugak..x kisah org nak cakap ape..tapi aku tau sebenarnye die kisah tapi die x letakkan diorang sebagai penghalang.so mmg bagus la.aku pun susah nak buat camtu..die slau jadi geng makan malam aku...keje kitorang asyik nak mengunyah je.hehe..kan kan..

'Amira Ngusman- hehe nama die memang 'Amira je ye...tapi aku panggil die Amie..aku mmg kenal die sejak part 1 tapi x rapat sgt...aku mula rapat ngan die masa part 2 sbb kami pegi kelas sama sama..dan sejak tu kami rapat..die ni mmg happy go lucky je..tapi bila ada 'gula tersembunyi' ha...kena jaga jaga la..hehe..amie ni walaupun kecik..tapi pengalaman die byk tau..aku mmg slalu tanye pendapat die la..lagi2 bab2 bercinta cinta ni..aku slalu la tanye kat die ngan fira...aku suka dengar die cite...walaupun aku x dalam kalangan mereka lagi.heheh...die ngan wani macam geng tau sbb diorang ni comel2 je..*korang tau tau la kan*..so aku ni mmg suke buli diorang ni...lagi2 Amie..aku rasa kadang2 aku jahat sgt tapi nak buat macam mana...da dalam darah aku ni.hehehe..tapi hanya sekadar gurauan je..aku mmg slalu kacau si Amie ni...kitorang masa last sem.satu bilik yg sepatutnye duduk 4 org kitorang duduk 6 orang..so kami berempat: aku, amie, wani n fira tidur kat abwah bentang tilam...so aku tidur sebelah amie ni...aku mmg slalu kacau die nak tidur...kadang2 aku x bole tidur aku kacau die.heheh jahat kan..dan kitorang sume suke pegi makan2 n jalan2 sama sama...masa adik aku dtg pun...aku ajak diorang jalan skali...pi umah mak n abah angkat kitorang..memang best moments la..

Khairunisa- nisa ni...die ni memang pelik2...nak bergelak ketawa bole..nak minta pendapat bole...nak gila2 pun bole..die sgt kelaka..dan tegas..itu yg bole aku katakan..hehe..pandai je aku ni tafsir orang kan...die ni mmg sgt baik dan aku rasa die mewarisi daripada mak die..die x penah berkira..aku ingat lagi ayat die: "setakat nak makan roti 3 keping,makan bawah katil" hehe..mmg kelaka la..kitorang slalu kalau stress2...kitorang akan makan ice cream kat beli kat mini mart...geng ice cream aku nisa la..die ni mmg kawan yang byk membantu dari segala hal..kadang2 macam kawan,kadang2 macam mak,kadang2  macam kaunselor(biasa la PEERS)..mmg best la kawan ngan die..

bukan ngan die je..ngan semua roomate aku...aku rasa best sgt dapat roomates macam korang...yang byk tolong aku.thanks a zillion kat korang...

P/s: aku harap persahabatan kite berkekalan.
gamba dalam bilik x bole upload.private hehe


No comments:

Post a Comment

Assalamu'alaikum and hello.
please leave your comment below.
thanks a lot !!.

Labels

uitm (17) friends (15) kenangan (14) rindu (14) sayang (14) gambar (13) cuti (11) family (11) cerita (10) prostar (10) best (9) sabah (9) vacation (8) myself (6) THO (4) classmate (4) pengalaman (4) adik (3) comel (3) i-techqs (3) muda (3) song (3) birthday (2) children (2) favorite (2) love (2) lyric (2) mak (2) male (2) mom (2) music video (2) pandangan (2) singer (2) uitm shah alam (2) wedding (2) Housemates (1) Study week (1) baby (1) bakar (1) coklat (1) convo day (1) dana (1) date (1) dayyan (1) degree (1) degreelife (1) doa (1) exam (1) hack (1) homemade (1) iklan (1) kakak (1) kek (1) kelantan (1) lawak (1) machang (1) miss (1) mp3 (1) muhasabah (1) nasyid (1) penang (1) photo (1) raya (1) resipi (1) roomates (1) seremban2 (1) seremban3 (1) side income (1) subhanallah (1) sushi (1) trip (1) tumpat (1) twin (1)
Powered by Blogger.