Wednesday, May 23

my target

Assalamu'alaikum

tetiba dapat lak idea nak mengarang hehe
okay tajuk yg dilih : my target
tajuk entry ni pon macam heavy je kan..
sebenarnye nak cite pasal matlamat hidup aku
semua orang mesti ada matlamat atau nama lainnya goal/impian/dream atau ape ape yg sinonim dengan matlamat ni

so aku pun ade la matlamat aku sendiri
heheh..antaranya :


pertama : mendapat segulung ijazah :)

ni la yang paling aku idam idam kan dari bangku skolah rendah aku lagi hehe
belajar sampai aku mendapat segulung ijazah da membuat family aku bangga dengan kejayaan aku
memang ramai ckp kite blaja jgn sbb family tapi kerana Allah SWT
aku juga belajar sebab yang sama tapi pada masa yg sama aku belajar sbb family aku..
tapi kata mak jgn sbb mak atau family..tp untuk masa depan..
mak ngan arwah ayah bekerja hanya untuk kami 4 beradik belajar supaya x susah macam mereka
so i put in my mind to study and finish it and get  a good work so that i can repay all the sacrifices made by my mom and dad...love them so much :)
insyaAllah da dpt keje yg bagus..nak pergi umrah n haji sama sama ngan mak n my family.amin doakan ye :)




kedua : mencari pasangan hidup

wah ayat x bole bla...ye la..setiap wanita memerlukan seorang lelaki yg dapat membimbing mereka ke jalan yang betul dan menjaga , menyayangi semua la..so aku pun nak jugak :)
tapi bukan sekarang le..
nama pun matlamat kan
aku pun nak lelaki yang bakal menjadi bakal suami aku nnt dapat membimbing ke jalan yang diredhai Allah SWT
x hensem xpe..janji cute
x kaya xpe..janji sederhana
x stylo xpe..janji bole bimbing aku n anak2 kami :)
x mata biru xpe..janji  ikhlas menjadi suami aku
x macam orlando bloom xpe..janji bole buat aku ketawa
x macam pelakon korea xpe..janji dpt membahagiakan aku
x semart xpe..janji hormat family aku..
x kacak xpe..janji sayang haiwan lagi lagi kucing..
x hidung mancung xpe..janji terima aku seadanya

insyaAllah akan tiba waktunye suatu hari nnt..aku percaya qada' dan qadar Allah SWT :)




insyaAllah:)



nak cincin macam ni bole x?

nak anak kembar :)





ketiga : kombi

kenapa kombi??
sebenarnye aku teringin nak pegi cuti2 satu malaysia menaiki kombi ni ala macam dalam cite the hoopers dan ahli muzik
diorang jalan2 satu malaysia naik kombi..
so nak jugak la adventure camtu..
even tak dpt naik kombi pun
one time nak buat camtu gak la
pegi negeri2 yg ade kat malaysia ni
then explore dia punye culture, food, peoples, things, places etc.
kan kan???
amik gamba * i love taking pictures*
buat video ke
then gamba tu semua masuk dalam album kan
ade la memori yg best
maybe nka pi ngan alifah
or kawan2 lain nak join gak..
tp x tau bile
bile ade byk duit nnt :)



ni la kombi :)


 

 
album gambar vacation nnt :)





rumah kayu :)


keempat : rumah idaman

semua mesti ada rumah idaman @ dream house kan kan?
saya pun  ade
heheh
tapi ni just suke suke la
nak rumah kayu
i love rumah style lama lama ni hehe
kalau ade rezeki lebih nak la macm ni..




kelima : business sendiri

yg ni memang menjadi idaman sejak dr zaman skola lagi..
nak ade business sendiri
dulu cadang nak buka restoran
resort sendiri pun ade gak...
skarang sbb minat kucing kan
macam nak buka pet store...
so bekalkan barang2 untuk haiwan peliharaan
ini cuma cadangan
ye la, xkan nak keje same je kan
nnt pencen x buat ape
so insyaAllah kalau ade rezeki lebih ade modal
nak buka business la..
doa doakan ye..amin :)


restoran :)


atau pet shop?



p/s : sape nak join?hehe








No comments:

Post a Comment

Assalamu'alaikum and hello.
please leave your comment below.
thanks a lot !!.

Labels

uitm (17) friends (15) kenangan (14) rindu (14) sayang (14) gambar (13) cuti (11) family (11) cerita (10) prostar (10) best (9) sabah (9) vacation (8) myself (6) THO (4) classmate (4) pengalaman (4) adik (3) comel (3) i-techqs (3) muda (3) song (3) birthday (2) children (2) favorite (2) love (2) lyric (2) mak (2) male (2) mom (2) music video (2) pandangan (2) singer (2) uitm shah alam (2) wedding (2) Housemates (1) Study week (1) baby (1) bakar (1) coklat (1) convo day (1) dana (1) date (1) dayyan (1) degree (1) degreelife (1) doa (1) exam (1) hack (1) homemade (1) iklan (1) kakak (1) kek (1) kelantan (1) lawak (1) machang (1) miss (1) mp3 (1) muhasabah (1) nasyid (1) penang (1) photo (1) raya (1) resipi (1) roomates (1) seremban2 (1) seremban3 (1) side income (1) subhanallah (1) sushi (1) trip (1) tumpat (1) twin (1)
Powered by Blogger.