Friday, April 20

U TAGGED I, I TAG THEM

 Assalamu'alaikum

okay..sebenarnye da lame kena tag ni..ni baru nak reply hehe
sorry tau kak ayu
padahal tgh cuti dan bukan keje pun

okay cite die mule camni :

You must post this rules

- Each person must post 11 things about themselves in their journal

- Answer the questions the tagger set for you in their post

- Create 11 new questions for the people you tagged to answer

- You have to choose 11 people to tag and link them on the post

- Go to their page and tell them you have tagged HIM/HER

- No tag back

- No stuff in the tagging section about 'YOU ARE TAGGED IF YOU'LL ARE READING

THIS YOU LEGITIMATELY' (a.k.a TRUST, REALLY, WILL BE HONESTLY) have to tag 11 people


###################################################

okay mari kite mule kan ye

11 thing about me:

1. nama
nama diberi oleh kedua ibu bapa ialah Noor Aliah. kenapa Noor Aliah?kenapa x Nur Alia?kenapa x Nurul Alyah?kenapa x Nor Aleeya? da memang ditakdirkan oleh Allah s.w.t. nama aku Noor Aliah. Noor Aliah dalam bahasa Arab dan kalau diterjemahkan bererti Cahaya Tinggi..sebab tu aku tinggi kot(tinggi ke?ade la 165cm).hehe..aku rasa nama aku memang sesuai Noor Aliah dan aku berpendapat nama memainkan peranan dalam membentuk attitude dan diri manusia tu..pendapat aku la..biasa nye diorang panggil aku Aliah.ringkas tapi masih memberi maksud nama aku.aku x berapa berkenan nama tu disingkatkan sampai xde maksud.sekian.


2. Asal/origin
okay aku dilahirkan di Hospital Besar Kuala Lumpur(besar ke?) pada 15 September 1992 hari selasa pukul 1.07 minit tgh hari..ini bermakna aku ni orang KL la eyh..tapi setelah lahir sampai besar menetap di Selangor.dan sampai sekarang aku rase aku ni Selangorian..boleh x?haha lantak la kan..
yang penting aku ni Malaysian kan.

3.Zaman persekolahan
okay aku bersekolah tadika di tadika KEMAS dekat dekat ngan umah aku.sebab tu aku ni kemas@skema je..perasan jap.aku skolah kat situ setahun je la masuk umur 6 tahun.
lepas tu umur 7 tahun aku bersekolah di SK Sungei Way yang semangnye xde sungai langsung kat situ(parit ada la) dan betul2 tepi Federal Highway.nak cakap kebisingan memang bising la..tepi highway pulak.aku skola kat situ dr umur 7 tahun sampai umur 12 tahun dan banyak memori dan kenangan terindah terpahat kat skola rendah aku ni..nak kata pandai xde la pandai sgt.nak kata baik xde la baik sangat.nak kata hebat xde la hebat sangat.so I'm an average primary student :) start dari skola rendah lagi aku memang minat sport.kat skola aku minat netball tapi time tu x hantar pasukan netball so aku masuk hand ball(bola baling) start darjah 4.aku time skola rendah memang selekeh(skarang pun kot).biasa la budak skola rendah kan haha..dan aku sangat suke zaman skolah rendah aku.

okay masuk skola menengah pulak.aku skolah menengah kat SMK Bandar Sunway dekat jugak la ngan umah aku..jalan kaki selepas menempuh lebuhraya pantai, taman perumahan,kuil,tokong sampai la hehe.aku skola kat situ dari Form 1 sampai Form 5.kat sini pun banyak jugak memori dan kenangan manis yang memang x bole lupe..banyak sgt sampai kalau teringat tu bole tersenyum sendiri. time kat skola menengah banyak jugak persatuan, kelab, sukan yang aku masuk.yang utamanya Pengawas Sekolah la.masa aku Form 4 aku jadi Setiausaha Kehormat 1 dan lainnya masuk hoki dan bola jaring.aku ni boleh dikatakan aktif la jugak kat skola.memang kalau ade ambil gamba untuk majalah skola tu banyak muke aku la sebab menyibuk kat kelab org :) kalau nak cite pasal kawan2 pulak memang x habis la entry ni aku nak cite sorang2 kan.diorang memang kawan yang org cakap kawan sampai ke tua la..haha memang gila2 dan kadang2 sampai pecah perut aku ni kalau teringat zaman skola ni..sampai kelas kitorang kena black list ngan cikgu2 sebab bising + x macam budak kelas pandai..tapi kitorang memang macam ni cikgu..x bole ubah :) hehe banyak bende aku blaja kat skola ni dengan kawan2 aku...thanks korang sbb memberi memori yang indah dalam hidup aku :)

and now aku kat Universiti(wah!!!!macam x percaya kan???) dan membuat kawan baru dan menambah memori yang indah dalam hidup aku :)


4. kembar?
yup.aku ade kembar=twin yang bernama Noor Alifah.rasenye ramai da tau kan.dia macam half of me la.kami memang rapat sangat.semua bende kami buat sama sama..but now she is doing her practical as dect cadet at ship at canada..memang jauh and i miss her damn much.

5. x pernah couple
bukan nak jadikan kebanggaan tapi this is true. x penah couple(sebab x laku ke??huhu) tapi sebab aku menerima trauma yang sangat hebat bukan kena kat aku tapi kena kat orang sekeliling aku.so aku ni macam x boleh percaya lelaki untuk dijadikan teman lelaki..insyaAllah da sampai masa dan dengan ketentuan Allah s.w.t. aku jumpe lelaki yang betul2 bole membimbing aku ke arah kebahagian dunia dan  syurga firdausi dan betul2 faham aku dan menerima aku seadanya :) tapi ramai cakap kite akan pilih suami yang sama macam ayah kite..kalau cam tu saya pun nak macam ayah saya jugak la...feeling2 pulak kan.

6. saya suke bende2 comel
memang x dapat dinafikan aku memang suke bende2 yang cute2 comel sedap mata memandang..x kisah la ape pun kan..hehe sbagai contoh buku tu comel sangat so aku beli..aku bukan nye kaki shopping baju bagai tapi aku suke beli bende2 comel yang kata angah aku buat membazir je...hehe.

7. simple
aku ni jenis yang simple2 je..pakaian pun simple je..walaupun umur da 20 tahun(belum lagi la)...nak berhias hias tu x reti lagi...sebab saya minat simple je.simple itu menawan.bole x??

8. cat's lover
aku ni pencinta kucing.sebab ikut arwah ayah kot.ayah sangat sayangkan haiwan seperti kucing,burung,ikan dulu kitorang penah bela 3 haiwan tu tapi yang paling aku sayang kucing heheh.
kat rumah ni da banyak kucing da.
p/s: nak husband pun suke kucing jugak bole x?

9. puzzle
aku suke sangat buat puzzle.yang 1000 pieces punye la.aku rase seronok bila dapat susun sampai siap.puas la.

10. I LOVE MY FAMILY
aku ni jenis family type.ape ape family first.

11. kelakar
ramai cakap aku ni kelakar...tak tau la kelakar sgt atau pun biasa2 je..ntah la..yang aku tahu aku ni memang happy go lucky sikit hehehe


la banyak lagi nak cite sebenarnye..tapi da cukup da...next post la ye :)

###################################################

so time menjawab soalan daripada kak ayu pulak

soalan 1
suke warna biru+merah+ungu
saya amat menyukai 3 warna ni..sebenarnya saya suke semua warna..tapi biasala mesti ade yang favourite...banyak la my things yang mempunyai warna2 di atas..
hehe..x caya kelab prostar warna merah,JPK warna merah, baju kesatria  warna purple, warna langit warna biru dan saya suke pandang langit.. tenang je kan..so kalau nak bagi hadiah tu bagi la warna2 di atas..kompom saye suke sangat..hehe

soalan 2
ape yang aku suke tentang diri korang?ermmm...semua la..mane bole x suke tentang diri kita..kena bersyukur..heheh..

soalan 3
ciri lelaki pilihan???ermmm hehe banyak ni nak cakap...macam yang aku cakap tadi nak macam arwah ayah.suke kucing,baik, penyayang, penyabar.dan nak tambah bole??(amboi add on pulak) nak yang funny bole x...heheh..sebenarnya saya terima awak seadanya ok?haha

soalan 4
nak pegi negara Jepun sangat2..ntah minat la..heheh.nak pegi tgk gunung fuji nak tgk bunga sakura nak tgk semua la..dan saya paling suke kimono dia..hehe comel je..tapi nak melawat Makkah jugak...kalau berkesempatan le.doakan ye :)

soalan 5
setengah juta hinggit????banyak tu~~~~nak buka business chalet kot..sebab minat la nak buat business ni...lagi2 tempat2 org nak stay kalau dtg melancong..best kan..hehe
kalau dapat tapi sape nak bagi kan?
hahaha

soalan 6
artis Malaysia?aku minat Wardina Saffiyah kot...sebab dia mempunyai personaliti yang sangat menarik.

soalan 7
kalau bosan???makan la...x makan kuar jalan2 ajak kawan2 pi mane2 nak hilangkan bosan ni..biasa nye keluar jalan 2 la..aku memang suke jalan2...ha..nak tambah ciri lelaki pilihan nak yang ske pi jalan2 jugak hehe

soalan 8
adik beradik ngan sape aku paing baik?mesti la Alifah...hehe dari perut mak kitorang..kitorang da rapat hahha...semua bende aku cite ngan dia...pastu baru aku cite ngan mak aku..memang rapat la..

soalan 9
cite cite time kecik dulu nak jadi polis atau cikgu...polis memang x tercapai la..tapi cikgu..sebelum aku masuk U hari tu..au ade ajar budak2 kat surau ngan jadi home tutor...memang pengalaman yang x dapat dilupakan..masa tuaku ngan alifah join ayunnie n ayah dia la nak ajar budak2 kat surau after solat maghrib ngan isya'..n budak2 pun sporting n memang nak blaja...aku ni memang suke mengajar sebab aku rase profession cikgu tu satu tanggungjawab yang sangat luhur sbb dia mendidik anak bangsa.so nak jadi macam cikgu2 yag penah ajar aku dulu..thanks cikgu..

soalan 10
ape aku n siblings aku buat time birthday parents?kami pi makan2 le..family kami memang ade tradisi kalau ade birthday sape2 kitorang makan KFC..heheh.seronok sangat....

soalan 11
ape yg aku buat untuk dapatkan ape yg aku suke???usaha la...kalau x usaha mane nak dapat kan..:)


###################################################


yeay da habis jawab...
next???


soalan yang aku nak tanya:

1. Aliah saiful ni macam mana orangnye bg pandangan korang?
2. ape bende yang paling korang suke?
3. hadiah ape yang paling korang nak?
4. dalam banyak2 memori..memori ape yang paling manis dalam hidup korang?
5. ape bende paling memalukan penah terjadi kat korang?
6.korang paling suke haiwan peliharaan ape?
7. antara kawan dan bf/gf korang dahulukan sape?
8. korang nak honeymoon kat mane?
9. time skola rendah atau menengah atau U, yang mana paling best?kenapa?
10. movie ape yg korang tgk paling best la..top 1 dalam list movie korang?
11. artis mane yang korang nak jadikan gf/ bf korang x kesah dalam atau luar negara?kenapa?

###################################################################################

sape ye aku nak tag???

4. dalila
7. hanani
8. fatin


last skali:
orang yang di tag tau mereka telah di tag sekian

p/s: saya jawab dengan jujur.kamu?














2 comments:

  1. wehee. nnt kite buat ye if free :DD

    ReplyDelete
    Replies
    1. okay dear..
      just wanan know something about you
      :)

      Delete

Assalamu'alaikum and hello.
please leave your comment below.
thanks a lot !!.

Labels

uitm (17) friends (15) kenangan (14) rindu (14) sayang (14) gambar (13) cuti (11) family (11) cerita (10) prostar (10) best (9) sabah (9) vacation (8) myself (6) THO (4) classmate (4) pengalaman (4) adik (3) comel (3) i-techqs (3) muda (3) song (3) birthday (2) children (2) favorite (2) love (2) lyric (2) mak (2) male (2) mom (2) music video (2) pandangan (2) singer (2) uitm shah alam (2) wedding (2) Housemates (1) Study week (1) baby (1) bakar (1) coklat (1) convo day (1) dana (1) date (1) dayyan (1) degree (1) degreelife (1) doa (1) exam (1) hack (1) homemade (1) iklan (1) kakak (1) kek (1) kelantan (1) lawak (1) machang (1) miss (1) mp3 (1) muhasabah (1) nasyid (1) penang (1) photo (1) raya (1) resipi (1) roomates (1) seremban2 (1) seremban3 (1) side income (1) subhanallah (1) sushi (1) trip (1) tumpat (1) twin (1)
Powered by Blogger.