Monday, September 5

CUTI RAYA 2011




Assalamu'alaikum 

da lame tak update blog ni
di kesempatan yang ade lepas 7 jam dalam bas balik U
 nak update pasal cuti raya yang baru je meninggalkan kite
sedeh ni
balik ke rumah hari itu pada Rabu malam(24.8.2011)

25.8.2011
sampai Khamis pagi dijemput oleh abang dan juga adek
malam tu berbuka dengan kawan skola rendah

26.8.2011
keesokan harinya pi berbuka puasa dengan classmate form 5 Arif
di Sunway Pyramid malam: sambut birthday Adib Aziz

27.8.2011
bersahur dengan family.
tgh hari kuar ngan family mencari bende yg tak sempat nak bli..
mule2 pi kubur ayah then baru pi park kereta kat LRT kelana jaya.
then naik LRT ke masjid jamek
jalan kaki sampai ke jalan TAR
mencari tudung
then berbuka puasa di Pizza Hut
then naik LRT balik ke kelana jaya
malam skit pi umah along nak tgk anak buah rindu la


 



 


 


 


28.8.2011
malam td da packing baju
pagi td lepas sahur dengan family
terus gerak ke KL Sentral
kami balik kampung naik train sbb Angah beraya rumah isteri(Kak Naz)
so train sampai 10.15.
kami bertolak*excited doe*
sampai lebih kurang kul 12 lebih
dijemput oleh saudara
sampai2 berehat*letih la*
ptg tolong Mak Cik Mak Yah masak untuk buka
kami berbuka puasa meriah sgt
banyak sangat lauk
hehe
then bersembang2




 
 




 

29.8.2011
bersahur dengan sedara
start masak lemang,lauk,buat kuih dan macam2 lagi la..
esok kan nak raya.
kemas rumah Mak Cik
semua tugas kami
hehe

malam berbuka puasa kali terakhir makan bihun sup rusa..
sedap sangat2
malam tu dah diumumkan esok raya n start la takbir
*sayu je*

 



 

30.8.2011
yeay raya..siap2 nak pi solat hari raya aidil fitri
balik siap2 hidangan tuk orang masjid
then kami bermaaf-maafan dan dapat duit raya
*saya masih mengutip duit raya*
then kami pi beraya rumah saudara mara di kampung terdekat
dan juga melayan orang yg berkunjung ke rumah 
*penat skit tapi seronok*
melayan tv di waktu malam



















31.8.2011
merdeka raya!!!!!
kite sambut merdeka sambih berhari raya
cik n family, abg ajay n kak ayu dan angah n kak naz sampai hari ni
lagi la meriah kan..
hehehe

1.9.2011
kami pi kubur arwah atuk n beraya rumah kawan mak
makan sedap kot: laksa, rojak buah, nasi kerabu,nasi minyak,sate, lemang, kuih raya, dan banyak lagi
sedap sangat!!
then pi kuala kangsar jalan2.
makan cendol kat medan selera die
*terbaik*

2.9.2011
siap2 nak balik..
balik lepas angah solat jumaat
singgah rumah pak ngah
then balik..
letih..
kemas rumah 
makan Mcd
hehehe

3.9.2011
ptg pi rumah zaim beraya
chit chat2
malam: watch movie THE SMURF n FINAL DESTINATION 5
*superb*

4.9.2011
kemas2 barang
ambilgambar raya ngan family
pi makan KFC  then hantar saya balik kat PUTRA
*sedey*





No comments:

Post a Comment

Assalamu'alaikum and hello.
please leave your comment below.
thanks a lot !!.

Labels

uitm (17) friends (15) kenangan (14) rindu (14) sayang (14) gambar (13) cuti (11) family (11) cerita (10) prostar (10) best (9) sabah (9) vacation (8) myself (6) THO (4) classmate (4) pengalaman (4) adik (3) comel (3) i-techqs (3) muda (3) song (3) birthday (2) children (2) favorite (2) love (2) lyric (2) mak (2) male (2) mom (2) music video (2) pandangan (2) singer (2) uitm shah alam (2) wedding (2) Housemates (1) Study week (1) baby (1) bakar (1) coklat (1) convo day (1) dana (1) date (1) dayyan (1) degree (1) degreelife (1) doa (1) exam (1) hack (1) homemade (1) iklan (1) kakak (1) kek (1) kelantan (1) lawak (1) machang (1) miss (1) mp3 (1) muhasabah (1) nasyid (1) penang (1) photo (1) raya (1) resipi (1) roomates (1) seremban2 (1) seremban3 (1) side income (1) subhanallah (1) sushi (1) trip (1) tumpat (1) twin (1)
Powered by Blogger.