Saturday, August 13

PROSTAR

Assalamu'alaikum

da lame rasenye x mengupdate blog ini
dan tetiba nak menunggu waktu sahur ni nak cite la pasal Kelab yang kite join kat U ni.
tak tak kelab ape yg kite join???tak lain x bukan Kelab Prostar la..hehe
huh??korang x tau kelab prostar tu kelab ape?bukan kelab gosip okay.
Prostar ialah singakatan daripada Program Sihat Tanpa Aids untuk Remaja tp yg dahulunye khusus kepada isu aids sahaja dan kini telah dikembangkan lagi skop nye kepada kesihatan.
so objektif Kelab Prostar Pengajian Tinggi UiTM Kelantan ialah mendedahkan pelajar tentang kepentingan kesihatan di samping membuat program berkenaan dengan kelab kami.cool x? hehe
kite mule2 masuk kelab ni mase Part 1 sbb syarat kelayakan menduduki kolej sem depan ialah aktif berpesatuan dan kebetulan Kelab Prostar ade membuat temuduga mencari sekretariat(seki)  bg kelab mereka, kite dengan niat yg nak dapat kolej dan nak berpesatuan un pi la interview tu...alhamdulillah kite ngan kawan2 yg lain dapat jadi seki. Tugas seki mase tu membantu exco Kelab Prostar dan menjadi pelapis kepada Exco. banyak la bende kite blaja masuk Kelab Prostar ni.contohnye cara berpesatuan, menguruskan organisasi, handle program, create link dan byk lagi la...selama satu sem kami jadi seki dan pada hujung semester 1 tu kami dinaikkan pangkat menjadi Exco dan saya telah menjadi Exco Perhubungan Korporat dan Pengantarabangsaan di bawah jagaan akak tersayang, Kak Ayu.
mule2 tu kekok skit sbb ada akak2 dan abang2 senior...so cam akwarg gile..then lepas lame2 tu da rapat sampai susah la nak pisah...miss old times..best sgt2 mase Part 2...then bile akak2 dan abg2 senior da nak habis diploma..mmg sedey sgt2..sbb rapat sgt mase sem 2 tu kan..tapi hidup kena teruskan jugak.dan kami tanpa bantuan akak dan abg senior bergerak secara independent mase Part 3 ni dan saya telah memegang jawatan ketua bagi Ecxo Perhubungan Korporat dan Pengantarabangsaan dan di bawah saya ade 3 org seki iaitu Mas, Kak Fatin dan Latif. dan banyak jugak program yang kami buat sepanjang sem ni antaranye:
1.Program Ekspo Kelab dan Persatuan(ESKEP)
2.Hari Bersama Ahli Kelab Prostar
3. Kayuhan Sihat
4. Program Derma Darah
5. Festival Kesihatan(FESKES)-program derma darah, ceramah kesihatan, pemeriksaan gigi, pameran kenali ubat dan sbg.
6.OPKIM di Lubuk Bongor, Jeli
7. Program Derma Darah dan Berbuka Puasa(bakal nak buat)
8. ????
banyak kan??sebagai exco baru tanpa bimbingan seniors hanya tunjuk ajar Abah, mmg susah tp kami tetap mencuba.hehe.
 our big family

 masa family day Prostar



 kak azzah mantan Ecxo



 slalu makan sama sama
 baju korporat kami(F1)


 Exco ngan Seki Kelab Prostar


 kelab kitorang je ade pameran skali mase ESKEP


 hari pertama eskep


 hari kedua eskep(menang booth terbaik)-muke cam same je ngan gamba atas




 masa tunggu VVIP


 mase program OPKIM


 bersama kakak angkat, abang angkat dan adek angkat yg comel


 setiap hari rabu kena pakai baju Kelab

P/S:kami juga ade blog kelab(sila klik sini) dan fb kelab(sila klik sini) yg memaparkan program dan updates bg kelab kami.


2 comments:

  1. walawei ketua bagi Ecxo Perhubungan Korporat dan Pengantarabangsaan
    bravo bravo!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi.thanks thanks.baru nampak kau comment la.sorry

      Delete

Assalamu'alaikum and hello.
please leave your comment below.
thanks a lot !!.

Labels

uitm (17) friends (15) kenangan (14) rindu (14) sayang (14) gambar (13) cuti (11) family (11) cerita (10) prostar (10) best (9) sabah (9) vacation (8) myself (6) THO (4) classmate (4) pengalaman (4) adik (3) comel (3) i-techqs (3) muda (3) song (3) birthday (2) children (2) favorite (2) love (2) lyric (2) mak (2) male (2) mom (2) music video (2) pandangan (2) singer (2) uitm shah alam (2) wedding (2) Housemates (1) Study week (1) baby (1) bakar (1) coklat (1) convo day (1) dana (1) date (1) dayyan (1) degree (1) degreelife (1) doa (1) exam (1) hack (1) homemade (1) iklan (1) kakak (1) kek (1) kelantan (1) lawak (1) machang (1) miss (1) mp3 (1) muhasabah (1) nasyid (1) penang (1) photo (1) raya (1) resipi (1) roomates (1) seremban2 (1) seremban3 (1) side income (1) subhanallah (1) sushi (1) trip (1) tumpat (1) twin (1)
Powered by Blogger.