Friday, August 26

PROGRAM DI UiTM

Assalamu'alaikum

okay sebenarnye cerita ni da berkurun 
disebabkan line slow gile kat U tu
so baru nak update

program di UiTM???
program ape
banyak sebenarnya
tapi nak cerita program yang kite join kat U
okay sebagai ahli persatuan akademik i-techqs,
kite join satu program yang diorang anjurkan.

program ape yg diorang anjurkan??
program khidmat bakti kat rumah anak2 yatim PEKA kat KB
antara tentatif program ni kami akan membersihkan kawasan rumah anak2 yatim dan surau berdekatan ni dan beberapa  orang akan jadi fasi untuk program bersama - sama anak2 yatim tu.
anak2 yatim kat situ ade 20+ je yang di antaranya berumur dalam 8- 18 tahun
dan kite da pi ngan Wani *classmate aka best friends*
kami dan bebrapa yang lain ditugaskan membersihakan kawasan rumah anak2 yatim tu..
bersih ramai2 mmg best
pastu budak2 laki sume pi bersihkan kawasan blakang
rupe rupenye kat blakang tu ade ternak ayam burung 
comel sgt
hehe 
pastu kitorang sukaneka ngan budak2 tu...
klaka la
pastu kitorang  ade persembahan oleh anak2 yatim tu
sedey mase die nyanyi nasyid pasal diorang ni anak2 yatim rindukan kasih sayang mak ngan ayah
*nanges kot* 
 lepas solat Asar kat surau kami un balik.
letih tp program yang sangat bagus
=)


paling ske gambar ni*cute*







kemas ke bergamba =)

 bazli bg makan kat ayam




=)

 mereka belanja ice cream=)))))



 wani <3



3biji kelapa




 the anak2 yatim


 sketsa




nasyid

FYI :
rumah anak2 yatim PEKA ini terletak di
Desa Rahmat
Jalan Guchil Bayam
15200 Kota Bharu, Kelantan
no tel Ustaz Helmi: 013933143
Asrama Peka Yatim yang terletak di Taman Desa Rahmat, Jalan Guchil Bayam, kira-kira tujuh kilometer dari pusat bandar Kota Bharu dan anda boleh mendail no ini untuk memberi sumbangan kepada anak2 yatim ini.


Selain tu,
kite ade gak jadi crew untuk program kelab kami 
Kelab Prostar Pengajian Tinggi UiTM Kelantan
kami buat program OPKIM
OPKIM???
OPKIM tu Operasi Khidmat Masyarakat
aka Program Anak Angkat
di Lubuk Bongor,Jeli
yang disertai oleh 95 peserta
ade 22 crew je
tapi kami handle program yang melibatkan org luar
mmg tough n interesting 
and the best part is it's in Ramadhan month
letih tapi best hehe
kite tak macam yang lain dapat ayah angkat dan mak angkat
kite dapat kakak angkat,abang angkat dan adek angkat
sebab : Kak Ya dan Abg Mi tu muda sgt
tapi da ade anak comel : Amsya
kite dapat adek dan kakak angkat dr UiTM : ATIQAH, MIA, KAK YATI
best best best
kami buat banyak aktiviti: menoreh getah, menanam padi, OUTREACH, game tradisional, gotong - royong
kalau program sendiri : pi kebun limau bali, kutip durian, pi sungai, pi lata main2 air
berbuka, sahur dan solat terawih di surau
so mmg UiTM menerapkan soft skills kat pelajar2 menerusi pengendalian program2 seperti ini=)











 5 biji limau bali




 kak yati



 dengan keluarga angkat



 banyak buah limau bali *kalau nampak la*


 
 lata _______ *x ingat lata ape*




 Kak Yati & Mia



 Atika & I



 kuarge angkat kami <3




 Mia &Faiqah




 pagi di Jeli *cantik kan*



 menoreh getah



pic ngan kuarge angkat






6 comments:

  1. ni bukan buat keje ni, bergambaa je lebih :p
    btw, i like the caption; the anak yatim HAHA

    gambaa kau dgn anak ayam tu nak kata anak ayam tu comel macam kau ke, kau comel macam anak ayam tu ?? hehe

    ReplyDelete
  2. haha..
    sambil menyelam minum la air
    so amik gambar di samping bekerja=)

    haha...
    dua dua pun bole..

    ReplyDelete
  3. aliah macam ayam
    ayam macam aliah
    haha

    ReplyDelete
  4. like comment yang di atas HAHA :DD

    ReplyDelete
  5. Artikel seperti ini memang bagus. Yang bagusnya adalah aktiviti moral bermasyarakat diantara institusi pengajian tinggi dengan rumah ank yatim.

    Saya mohon kerjasama pemilik laman ini semoga dapat kemaskini alamat penuh (alamat resmi) serta nombor telefon rumah anak yatim ini untuk tatapan umum sebagai memenuhi amalan perkongsian raya. Seboleh-bolehnya, lengkapkan dengan pemetaan Google Maps untuk geo-lokasi rumh ank yatim ini.

    Semoga perkongsin maklumat ini dapat membantu insan mulia di luar sana menghulurkan bantuan selanjutnya.

    ReplyDelete
  6. terima kasih atas komen yang sangat membina.insyaAllah akan saya kemaskini.
    =)

    ReplyDelete

Assalamu'alaikum and hello.
please leave your comment below.
thanks a lot !!.

Labels

uitm (17) friends (15) kenangan (14) rindu (14) sayang (14) gambar (13) cuti (11) family (11) cerita (10) prostar (10) best (9) sabah (9) vacation (8) myself (6) THO (4) classmate (4) pengalaman (4) adik (3) comel (3) i-techqs (3) muda (3) song (3) birthday (2) children (2) favorite (2) love (2) lyric (2) mak (2) male (2) mom (2) music video (2) pandangan (2) singer (2) uitm shah alam (2) wedding (2) Housemates (1) Study week (1) baby (1) bakar (1) coklat (1) convo day (1) dana (1) date (1) dayyan (1) degree (1) degreelife (1) doa (1) exam (1) hack (1) homemade (1) iklan (1) kakak (1) kek (1) kelantan (1) lawak (1) machang (1) miss (1) mp3 (1) muhasabah (1) nasyid (1) penang (1) photo (1) raya (1) resipi (1) roomates (1) seremban2 (1) seremban3 (1) side income (1) subhanallah (1) sushi (1) trip (1) tumpat (1) twin (1)
Powered by Blogger.