Friday, August 19

Iftar






Assalamu'alaikum

sempena bulan Ramadhan yg mubarak ni banyak la kelab persatuan dan HEP sendiri membuat program Iftar.
dan kite x terkecuali join program itu..
mmg best sbb dapat megeratkan ukhwah di samping menjalankan ibadat di bulan yang mulia ni.

PROGRAM IFTAR I TECHQS

actually program start dari pukul 3 lagi hari ahad hari Ahad hari tu tp sbbkan ade class so kami sume pakat2 mai mase maghrib je la.
nak tunggu semua siap Ya Allah lame nye...ni la tu la. hahah..
so sampai2 je semua da cam nak abis makan je.
so kami un makan la kat luar dewan ramai2 yang lewat tu.
nasi mmg sedap la.
hehe..
pastu kami solat maghrib, isya' dan terawih berjemaah.
selepas tu mula la program i techqs Sinar Ramadhan
ade persembahan daripada junior Part 1.
how should I say..ermm...kena  byk baiki la..
bukan x best tp bole dibaiki.
wah ayat da macam pengkritik tetap AF je
x..sbb dari part 1 tengok bende yang sama je.

maybe I - techqs kena wat perubahan dari segi persembahan
sekadar pandangan.
lepas tu acara diteruskan dengan pemberian hadiah
dan majlis bersurai.
tp mmg sume x bersurai lagi sbb busy nak amik gamba wat photoshoot sane sini.
[kami la tu=)]
banyak la jugak gamba yang diambil.
thanks to Kell and Alifah for the camera yang canggih bak kate 'Amira Ngusman.
dan kami balik lebih kurang pukul 12 malam.


 








































IFTAR KELAB PROSTAR DAN PROGRAM MENDERMA DARAH

keesokan hari nye kami kelab prostar ade wat Iftar juga diselitkan sekali menderma darah kerana Hospital Kota Bharu kekurangan beg darah dan kedua- dua pihak telah membuat inisiatif iaitu mengadakan program berbuka dan menderma.
program kami start kul 6. 30 ptg bg sesi pendaftaran dan berbuka bersama sama penderma dan selepas itu solat maghrib berjemaah dan setelah itu para penderma mula menderma darah.

mule2 ingat x dapat sambutan rupenye ramai juga yang mahu menderma darah.=)











IFTAR HEP
Program berbuka puasa bersama pemimpin mahasiswa. Setiap 10 org mewakili  persatuan, kelab dan kolej pegi program ni..
Program die simple je…ade pembahagian zakat dan ucapan.tp yg luar biasa nye di jemput VIP iaitu Mufti France yang berasal dari Mesir…dan yg paling kite kagum skali die bole berbahasa Kelantan! Serius…hehehe…fasih sgt..die bg tazkirah ttg nuzul Qur’an dalam bahasa Kelantan kowt..hehe..lps tu program di teruskan dengan majlis buka puasa dan solat berjemaah.
=)



P/S : rezeki dari Allah S.W.T =)








1 comment:

  1. like this post! sebab ad nama and gambaa aku yang penting hehe

    ReplyDelete

Assalamu'alaikum and hello.
please leave your comment below.
thanks a lot !!.

Labels

uitm (17) friends (15) kenangan (14) rindu (14) sayang (14) gambar (13) cuti (11) family (11) cerita (10) prostar (10) best (9) sabah (9) vacation (8) myself (6) THO (4) classmate (4) pengalaman (4) adik (3) comel (3) i-techqs (3) muda (3) song (3) birthday (2) children (2) favorite (2) love (2) lyric (2) mak (2) male (2) mom (2) music video (2) pandangan (2) singer (2) uitm shah alam (2) wedding (2) Housemates (1) Study week (1) baby (1) bakar (1) coklat (1) convo day (1) dana (1) date (1) dayyan (1) degree (1) degreelife (1) doa (1) exam (1) hack (1) homemade (1) iklan (1) kakak (1) kek (1) kelantan (1) lawak (1) machang (1) miss (1) mp3 (1) muhasabah (1) nasyid (1) penang (1) photo (1) raya (1) resipi (1) roomates (1) seremban2 (1) seremban3 (1) side income (1) subhanallah (1) sushi (1) trip (1) tumpat (1) twin (1)
Powered by Blogger.