Friday, July 22

mother and daughter moment

Asssalamualaikum.

da lame rase nye tak update blog ni.
nak cite hari ni kite buat ape je..
okay disebabkan semua pi keje (angah, kak naz nga mak)
kite un melepak je kat umah ni dengan kucing2
(nak tau x kucing da bertambah menjadi 10 ekor semuanye....okay okay da kuar topik ni hehe)
sambil2 buat assignment yang melambak dan layan cite korea.
dalam 3.40 ptg mak un balik dr keje.
dan disebabkan kedai kat depan umah (jual laksa sedap sangat!!!~~) x buka.
kite ngan makun buat sesi masak2 bersama anak ngan mak.
hehe
ala masak simple2 je.ikan celup tepung (penah dengar x teka teki haiwan ape paling besar kat dunia?tau x jawapan nye ape?jawapan nye ikan paus celup tepung.klaka kan??hehe)
pastu buat sambal tempoyak my feveret~~~
dengan sayur rebus.
simple je kan.
tapi sedap sbb makan ngan mak..
TERBAIK~~
pastu da rehat2.
cuba teka malam tu kitorang buat ape lak?
gara2 Ustaz Lokman, kitorang student2 nye kena buat assignment mase cuti
tau x pekebenda assignment kitorang semua kena buat??
kitorang kena pi masjid dan sebagai bukti kena amik gamba~~~
mmg x pernah dibuat orang la.
so kite ajak la mak teman pi masjid dan kenapa kite pi hari khamis sbb hari khamis malam jumaat kat masjid buat bacaan yasin so ramai la jemaah.
kite ngan mak pi masjid sebelum maghrib.
lepas solat maghrib kami semua baca yasin berjemaah.
sesudah menunggu untuk isya'
mak un tolong amik gamba kite bersama sama jemaah yg lain.
malu un ade gak mase tu~
lepas tu solat isya' sekali ngan solat hajat..lps tu ade la morey skit
sebelum nak balik tu amik gambar depan masjid pula.
sbb Ustaz nak gambar dengan jemaah dan gambar depan masjid.
so selesai la satu assignment.
ade jugak kelebihan pi masjid ni
selain dapat beribadat.
dapat megeratkan ukhwah dengan penduduk di tempat tinggal kite.
siap dpt makanan lagi.
hehe
so hari ni mmg hari antara kite ngan mak je.
bole la kalau korang nak cuba buat momen korang dan ibu korang
selain masak sama2, pi masjid sama2, korang juga bole pi shopping sama2, makan kat luar sama2 dan banyak lagi.
try la~~


=)



double smiley =) =)


muke same x?

P/S : kan best kalau adek ade

No comments:

Post a Comment

Assalamu'alaikum and hello.
please leave your comment below.
thanks a lot !!.

Labels

uitm (17) friends (15) kenangan (14) rindu (14) sayang (14) gambar (13) cuti (11) family (11) cerita (10) prostar (10) best (9) sabah (9) vacation (8) myself (6) THO (4) classmate (4) pengalaman (4) adik (3) comel (3) i-techqs (3) muda (3) song (3) birthday (2) children (2) favorite (2) love (2) lyric (2) mak (2) male (2) mom (2) music video (2) pandangan (2) singer (2) uitm shah alam (2) wedding (2) Housemates (1) Study week (1) baby (1) bakar (1) coklat (1) convo day (1) dana (1) date (1) dayyan (1) degree (1) degreelife (1) doa (1) exam (1) hack (1) homemade (1) iklan (1) kakak (1) kek (1) kelantan (1) lawak (1) machang (1) miss (1) mp3 (1) muhasabah (1) nasyid (1) penang (1) photo (1) raya (1) resipi (1) roomates (1) seremban2 (1) seremban3 (1) side income (1) subhanallah (1) sushi (1) trip (1) tumpat (1) twin (1)
Powered by Blogger.