Wednesday, July 6

KEM KESATRIA PART 3



Assalamualaikum.

sebenar nye kem ni berminggu-minggu yang lepas tapi baru skarang sempat nak update.
kem kesatria ni bukan cam kem2 yang lain di mana mereka akan ke suatu tempat dan berkhemah di sana tapi kami akan kem 2 hari di Medan Ilmu(tidur kat bilik) dan hari last kami akan pi ke suatu tempat dan buat aktiviti flying fox dan water confident.

TARIKH :KHAMIS-23/6/2011
MASA: 5.00 PM
TEMPAT: MEDAN ILMU

aktiviti dimulakan dengan pembahagian kuumpulan dan kite dengan bertuah nye dapat group 3 bersama sama dengan Rasul, Hafiz, Zack, Iman, Yati, Fizah dan beberapa rakan lain.
lepas tu kami diberi masa untuk memilih nama kumpulan dan cuba teka tema nama kumpulan kami ape?????
Tuan Fareez memberi tema SABUN PENCUCI...ye sabun pencuci...pelik + klaka kan....
sem lepas lagi la nama channel kat tv..mmg klaka la...
ok dan kami sebulat suara telah memilih nama kumpulan kami AXION..
ingat x iklan axion...yg tu la...klaka kan.
pastu kami diberi makan malam...untuk pertama kalinye rase makanan dalam kem sedap...kami ptg tu sume makan lauk ayam masak kari sayur buah dan air sejuk tu...heheh...



TARIKH :KHAMIS-23/6/2011
MASA: 9.00 PM
TEMPAT: AUDITORIUM 300

malam tu lepas solat isya' jemaah kat PI kami gerak ke AU300 untuk dengar ceramah daripada En. Khairul..mmg boring tapi kena dengar gak...pastu lepas supper kami dapat balik bilik kul 12 malam.
ape lagi tidur la.ZZZZZZZZzzzzzzzzz......



TARIKH :JUMAAT-24/6/2011
MASA: 7.00 PM
TEMPAT: MEDAN ILMU

okay kami bangun awal pagi ni...kami tu kite, Alia Ramlan, Ain Madhiah ngan komander Fiera...kena tunggu kawan yang lain yang mungkin msih diulit mimpi sedangkan kami tunggu diorang ni...pastu kami kena denda dengan Cik Yusoff lari sampai ke pokok kat hujung medan ilmu...nasib baik x kena duduk separuh...alhamdulillah.
pastu kami buat PT pagi kami yang di-conduct oleh komander Amin.
best+seronok.
dan selepas itu pi makan sarapan nasi goreng yang sedap gak..heheh..
pastu sseharian kami blaja TTS ngan cikgu saidi ngan cikgu malik..
mmg best + klaka sangat2..hehe
pastu kite alia ramlan ngan ain madhiah dapat TTS sebelah2 best la..hehehe
pastu sementara tunggu lunch siap kami dapat task dr Tuan fareez kitorang kena buat sketsa pasal TTS dan kawad kaki.mule2 semua x tau nak buat apa..tetiba sorang2 bg idea..memang best la group AXION..heheh...pastu budak laki dapat makan dulu sbb diorang nak solat Jumaat. kitorang ni kena tunggu 30 minit lagi untuk next makanan sampai...sedap jugak..heheh...alhamdulillah,
pastu naik ape lagi tido la di kesempatan yang ade tu,,,pastu mule la nak bangun balik kul 2 pening2...heheh..




TARIKH :JUMAAT-24/6/2011
MASA: 2.30 PM
TEMPAT: MEDAN ILMU


pastu ptg tu lepas kitorang bincang pasal nak buat camne kitorang nye persembahan tu,,,,mmg klaka la...pastu lepas makan ptg kami solat asar jemaah dan kumpul balik kat medan ilmu...Tuan Afiq mule2 nak main game tu kat Medan tapi sbb kan hujan kami pun buat kat depan foyer pentadbiran..main game klaka2 la...pastu kami main game "duit".hahah..mmg klaka gile.pelatih perempuan berharga 15 sen dan pelatih lelaki berharga 20 sen..kitorang kena bentuk kumpulan harga RM 8.50 ke ape2 la...mmg klaka la...pastu kami semua di beri makan malam.



TARIKH :JUMAAT-24/6/2011
MASA: 8.00 PM
TEMPAT: PI


lps kitorang solat jemaah isya' sama2.semua berkumpul nak buat persembahan...hujan lagi...so kitorang gerak ke terminal A.
buat la persembahan...mmg klaka la...rase nak gelak je...malas la nak cite kat sini...
pastu malam tu kami semua beratur kat Medan Ilmu...tetiba kena marah ngan Cik, Tuan Syazrul, ngan Tuan Fauzi...ramai la nanges...ye la tetiba gelak2 td then marah2 lak...ape masalah kan..pastu siap Tuan Afiq back up kitorang lak..rupe rupe nye kena prank la...nak sambut birthday yang lahir bulan 6 rupenye..heheh...mmg rase bengang gak la....
pastu kitorang mkan supper dan balik bilik sbb esok nak pi ke luar.




TARIKH :SABTU-25/6/2011
MASA: 6.45PM
TEMPAT: MEDAN ILMU



pagi tu kitorang gerak ke kem PLKN bukit jong kat kuala krai.
mase dalam bas nak ke sana kitorang sempat la main teka teki lagi,,heheh...mmg klaka la...
pastu kat sane kitorang dapat main flying fox ngan buat water confident...
pastu kitorang blaja ttg survivor kat hutan..
tau x kite bole masak nasi kat dalam air kotak laici gune air laici tu???rase mmg rase laici la..selain tu masak nasi dalam tin 100 plus ngan masak nasi dalam kelapa yang ditanam dalam tanah dan dibuat bara di atas nye...yang paling sedap skali mmg nasi dalam kelapa tu la..lemak..huhu...
pastu kitorang da penat siap2 ptg tu balik la..dalam bas da tertidur da....huhu...

conclusion nye : FLYING FOX BEST!!!!!!!



















2 comments:

  1. hehe...best la jugak...
    rase nak main 1000x lagi..eheh

    ReplyDelete

Assalamu'alaikum and hello.
please leave your comment below.
thanks a lot !!.

Labels

uitm (17) friends (15) kenangan (14) rindu (14) sayang (14) gambar (13) cuti (11) family (11) cerita (10) prostar (10) best (9) sabah (9) vacation (8) myself (6) THO (4) classmate (4) pengalaman (4) adik (3) comel (3) i-techqs (3) muda (3) song (3) birthday (2) children (2) favorite (2) love (2) lyric (2) mak (2) male (2) mom (2) music video (2) pandangan (2) singer (2) uitm shah alam (2) wedding (2) Housemates (1) Study week (1) baby (1) bakar (1) coklat (1) convo day (1) dana (1) date (1) dayyan (1) degree (1) degreelife (1) doa (1) exam (1) hack (1) homemade (1) iklan (1) kakak (1) kek (1) kelantan (1) lawak (1) machang (1) miss (1) mp3 (1) muhasabah (1) nasyid (1) penang (1) photo (1) raya (1) resipi (1) roomates (1) seremban2 (1) seremban3 (1) side income (1) subhanallah (1) sushi (1) trip (1) tumpat (1) twin (1)
Powered by Blogger.