Saturday, June 4

SUPPER

Assalamualaikum..

mesti korang tertanya tanya pasal title entry ni kan???
heheh
nak cite pasal makanan ape yang akan dimakan time supper oleh student university..
ce teka..ce teka...
hehe...
macam macam la
dan ni adalah senarai makanan yang ade dalam ranking yang student yang saya dah survey
cewah..

 biskut kering la..paling save budget..student u nak save duit ptptn mereka..hehe




roti bg siapa2 yang x minat biskut kering tu...







 

dan biskut kering dan roti tersebut sedap dicicah dengan air di atas antara nya air teh air milo dan air susu


 dan  yang paling best di makan apabila menonton movie dalam lappy...sumpah best!!!~~~





dan makanan yang slalu akan dimakan oleh student2 apabila duit ptptn da hampir nak kering ialah......

dan kite nak ajar la camne nak masak maggi sepantas 2 minit tu..hehe
mule mule kite perlukan maggi..dan cam kite ni kite ske maggie tom yam..my feveret

 kalau xde maggi tom yam maggi lain un bole..jenama lain un bole k..hehe



 sudu penting ni...hehe



 mangkuk dan penutup mangkuk..dalam situasi ni kite guna pinggan sebagai penutup mangkuk




 bukan nak masak dalam heater ni..kite just nak air panas je..ok jgn masak dalam tu plak k..



 okay first step, masukkan maggi tu dalam mangkuk tadi...




 second, tuang air panas dalam mangkuk tadi sampai maggi tadi direndam dalam air panas





 pastu tutup la maggi tadi ngan penutup mangkuk(dalam case ni pinggan k)


 setelah maggi tadi lembut ikut citarasa anda..masukkan pula perencah maggi tadi(dalam case ni perencah maggi tom yam)
dan maggi anda sudah siap dimakan(lupe lak nak bgtau kite makan maggi ngan chopstick)


tapi kite rase sume mahir masak maggi kan..

P/S : jgn slalu sgt makan maggi k..sekali sekala bole la

2 comments:

  1. hehehe...mmg btl la kn??
    teringat time duk kt sne dlu2.. :)

    ReplyDelete
  2. heheh..
    kak ayu pun ade wat cenggini gak ke..
    heheh..
    best kan best kan?

    ReplyDelete

Assalamu'alaikum and hello.
please leave your comment below.
thanks a lot !!.

Labels

uitm (17) friends (15) kenangan (14) rindu (14) sayang (14) gambar (13) cuti (11) family (11) cerita (10) prostar (10) best (9) sabah (9) vacation (8) myself (6) THO (4) classmate (4) pengalaman (4) adik (3) comel (3) i-techqs (3) muda (3) song (3) birthday (2) children (2) favorite (2) love (2) lyric (2) mak (2) male (2) mom (2) music video (2) pandangan (2) singer (2) uitm shah alam (2) wedding (2) Housemates (1) Study week (1) baby (1) bakar (1) coklat (1) convo day (1) dana (1) date (1) dayyan (1) degree (1) degreelife (1) doa (1) exam (1) hack (1) homemade (1) iklan (1) kakak (1) kek (1) kelantan (1) lawak (1) machang (1) miss (1) mp3 (1) muhasabah (1) nasyid (1) penang (1) photo (1) raya (1) resipi (1) roomates (1) seremban2 (1) seremban3 (1) side income (1) subhanallah (1) sushi (1) trip (1) tumpat (1) twin (1)
Powered by Blogger.