Thursday, May 12

MY BFF-MY ADEK -MY TWIN

 ni la twin saya~

Assalamualaikum..




mesti pelik an tgk entry ni..MY BFF-MY ADEK -MY TWIN???ape kebende nye nak cite ni..
saje je nak cite pasal the one and only adek kite..

nama die NOOR ALIFAH BINTI SAIFUL
cam nak sama ngan nama kite an..
hehe ye lah da nama pun kembar..mesti la nama nak dekat2 sama
hehe
nape die adek nape bukan aku adek??

actually alifah yg lahir dulu pada 15 September 1992 iaitu pada pukul 1.06 minit tgh hari..
da kite dilahirkan pada 1.07 minit tgh hari..
tetapi kenapa dia yang adek dan bukannya kite??
sebab nya opah kiteorang yang cakap kembar yang lahir dulu dianggap adek kerana kembar satu lagi memberi adek nya keluar dulu melihat dunia..kira beralah..so kite telah dianggap kakak  dan alifah telah dianggap adek sejak dr hari itu...
dan ramai pun yang cakap karakter kite ni macam kakak dan alifah macam adek..
dan kite un rase camtu gak..macam nak protect die..huhu

okay..adek kite ni manja, memang anak emak la..hehe..(kite un).
dan die selalu kena buli dengan kawan2 kami..
sume benda dia akan cite ngan kite..
there is no secret between us

lupe pulak nak cakap kami satu kelas sejak dari darjah 4 lagi..
sampai la Form 5..
kawan sama, kelas sama, masuk persatuan sama, masuk pengawas sama sama, baju nak sama..
hehe..
kawan 2 rapat bole la differentiate kami..
tapi yang baru kenal mmg agak susah la sbb kami identical twin..
hehe

SERONOK TAK ADE KEMBAR?
soalan soalan yang sering ditanya..
haha
dan kami akan cakap seronok sangat dan kalau kami bukan kembar kami tak tau nak adept sbb dah dari kecik biasa kongsi biasa sume sama..
kalau dulu baju kami sume kena sama je,,
tak leh ade lain corak skit un..hehe..kalau x..mesti merajuk..
hehe..sume benda kena sama..hehee
kitorang un da biasa kongsi2 barang ni contoh nye handphone..
kami dapat handphone mase form 3..
tapi kongsi je.
hehe..
dan kat skola kami pernah masuk Hall of Fame : Twins!!~~
hehe..


 kitorang yang paling kiri skali bersama2 dgn twin2 yg lain..=)



TAPI..
sekarang kami da berada dalam lapangan masing2
die da masuk Akademi Laut Malaysia (ALAM)-nautical studies
dan kite da masuk UiTM Machang - dip in statistic
dunia kami da berbeza..
mule2 tu mmg homesick..ye la ta pernah jauh an..
tetiba..
tapi hidup mmg kena teruskan kan..



ni la kami mase kecik2..hehe






kami join semua persatuan sama sama







 =)







first time baju raya lain2..heheh






 with our BFF!!!~






~
 PENGAWAS kowt~~





P/S : I LOVE YOU ADEK!!!~~

4 comments:

  1. ha??
    yekew..
    sape name die?
    heheh..
    muke same x?

    ReplyDelete
  2. sekarng muka aliah ngan alifah da nampak laen sikit :D

    ReplyDelete

Assalamu'alaikum and hello.
please leave your comment below.
thanks a lot !!.

Labels

uitm (17) friends (15) kenangan (14) rindu (14) sayang (14) gambar (13) cuti (11) family (11) cerita (10) prostar (10) best (9) sabah (9) vacation (8) myself (6) THO (4) classmate (4) pengalaman (4) adik (3) comel (3) i-techqs (3) muda (3) song (3) birthday (2) children (2) favorite (2) love (2) lyric (2) mak (2) male (2) mom (2) music video (2) pandangan (2) singer (2) uitm shah alam (2) wedding (2) Housemates (1) Study week (1) baby (1) bakar (1) coklat (1) convo day (1) dana (1) date (1) dayyan (1) degree (1) degreelife (1) doa (1) exam (1) hack (1) homemade (1) iklan (1) kakak (1) kek (1) kelantan (1) lawak (1) machang (1) miss (1) mp3 (1) muhasabah (1) nasyid (1) penang (1) photo (1) raya (1) resipi (1) roomates (1) seremban2 (1) seremban3 (1) side income (1) subhanallah (1) sushi (1) trip (1) tumpat (1) twin (1)
Powered by Blogger.