Tuesday, May 31

MINGGU DESTINI SISWA UITM KELANTAN SESI MEI-OKTOBER 2011

Assalamualaikum.

sebenarnye ni cite minggu lepas sbb kan busy tak leh nak update.
so mase free sebelum ke kelas petang ni kite ingin meng-update blog kite

kite telah terpilih sebagai Pembantu Minggu Destini Siswa (PMDS) dan lebih juga dikenali sebagai Peer Mentor (PM).
kite dan 93 rakan yang lain telah menyertai kursus PMDS yg berlangsung selama 3 hari 17-19 Mei 2011 di UiTM Kelantan.
macam2 modul2 telah direncana oleh pihak HEP untuk membantu PM ni.
macam 2 la aktiviti yg kami kena sertai..
mmg excited la mase tu sbb first time ni jadi PM xde pengalaman langsung.
dalam kursus tu banyak la kite blaja..
nak kawal emosi nak bekerja dalam waktu2 yang kritikal.
dan banyak lagi.
lepas tu mule la keje kami sebagai PM yang sebenar
kite telah diserap masuk ke dalam biro disiplin
BIRO DISIPLIN????
biar betul aliah masuk biro disiplin ni
sampai Bazli gelak2..

Bazli: aliah mu masuk biro mane?

Aliah : Biro Disiplin

Bazli: hahahahahahaha..bole ke mu Aliah..nanti bukan budak takut..mu yang gelak ngan budak2
         hahahahahahhaahahahha

sampai ke sudah kena gelak ngan diorang..kite bole la jadi biro disiplin..see the leg la.hahah
tapi 21 ngan 22 hanya lah pendaftaran dan kite fira nisa izzah telah memilih untuk menjadi muke2 menjaga parking..hahah
jangan tanye kenapa kami memilih parking.
mule 2 mmg xde keje tapi start kul 10 tu kete dah banyak sangat dan kami hanya menahan telinga mendengar complain dari ibu bapa.dah lumrah
keje pendaftaran start dari kul 8 pagi sampai petang.start petang tu budak baru daftar da ade program ngan HEP dan kami sebagai PM mmg kena membantu.
esok nye pendaftaran beberapa pelajar diploma ngan MDAB (Pra Diploma).
kite ngan Fira ditugaskan menjaga THO.mmg susah dan tq kerana memberi kepercayaan kepada kami.
sesungguh nye kami sudah mula letih tapi kami semua tetap berusaha. =)
dan start hari esok nye mule la rutin kami mengejut mereka pada pukul 4 pagi dan subuh berjemaah dan start ceramah pastu lunch pastu ceramah balik sampai ptg  . pastu riadah pastu makan malam. pastu ceramah malam lak. pastu diorang makan supper pastu kerah diorang tidu an tutup semua lampu.
pastu kami x leh tido lagi sebab nak post mortem lak sampai kul 2-3 pagi dan sape yg ditugaskan mengejut siswi ngan siswa kul 4 pagi kena berjaga.sampai la 5 hari berturut-turut.
dan bukan nye semua budak itu mendengat kata dan banyak la ragam budak2 ni.
kadang2 kesabaran ini juga teruji.
memang betul kata Encik Farouk, " keletihan kite akan mempengaruhi emosi kita"
dan PM -PM telah cuba mengawal emosi mereka terhadap siswa ngan siswi ni
mmg salute la semua PM.
kami saling melengkapi antara setiap biro
dan kite rasa dah macam keluarga yg besar saling melengkapi.
mmg satu pengalaman yang tak bole dilupakan.
11 hari dengan mereka memag satu kenangan yang sangat terindah yang akan dicatatkan dalam diari kite.
dan kepada budak2 yang baru masuk tolong lah menjadi kebanggaan bangsa kite dan tunjukkan orang melayu dan bumiputera juga bole berjaya!!!~~~~
sama sama kite usaha ok!!!!!~~~~~
dan kepada PM - PM sesi Mei- Oktober 2011
kite disini memohon seribu kemaafan kalau ade tersalah kata tersilap bahasa.
semoga persahabatan kite kekal selamnya...





P/S : LOVE U ALL !!!~~~

2 comments:

  1. hehe..
    masuk la balik semula diploma..
    amik stat lak..hehe

    ReplyDelete

Assalamu'alaikum and hello.
please leave your comment below.
thanks a lot !!.

Labels

uitm (17) friends (15) kenangan (14) rindu (14) sayang (14) gambar (13) cuti (11) family (11) cerita (10) prostar (10) best (9) sabah (9) vacation (8) myself (6) THO (4) classmate (4) pengalaman (4) adik (3) comel (3) i-techqs (3) muda (3) song (3) birthday (2) children (2) favorite (2) love (2) lyric (2) mak (2) male (2) mom (2) music video (2) pandangan (2) singer (2) uitm shah alam (2) wedding (2) Housemates (1) Study week (1) baby (1) bakar (1) coklat (1) convo day (1) dana (1) date (1) dayyan (1) degree (1) degreelife (1) doa (1) exam (1) hack (1) homemade (1) iklan (1) kakak (1) kek (1) kelantan (1) lawak (1) machang (1) miss (1) mp3 (1) muhasabah (1) nasyid (1) penang (1) photo (1) raya (1) resipi (1) roomates (1) seremban2 (1) seremban3 (1) side income (1) subhanallah (1) sushi (1) trip (1) tumpat (1) twin (1)
Powered by Blogger.