Monday, May 16

DAY 3 - DAY 10

Assalamualaikum

rasa nye nak habiskan je pasal blog challenge ni
antara soalan2 nye:


  1. How many people are in your family?
  2. What is your favorite vacation with your family?
  3. What is your least favorite memory with your family?
  4. What’s your family background? (ethnic group)
  5. Are you close with any of your cousins?
  6. Do you have any brothers and sisters?
  7. What is your favorite family holiday and what do you do on it?
  8. Do you have all holidays together or do you do it separately?
  9. Do you have any pets? And do you consider them to be family?
  10. Would you do anything for your family?
yang DAY 1 dan DAY 2 da buat..
ok kite mulekan dengan


DAY 3
xde yangleast favourite..sume best..hehehe


DAY 4
salasilah family kite ialah ayah saya ialah INDONESIAN tetapi telah menjadi warganegara MALAYSIA dan mak kite ialah PURE MALAYSIAN dan menjadikan kami ni PAN ASIAN
hehehe..





DAY 5
rapat dengan cousin ye..
ermm biasa2 je la sbb saya ni anak bongsu dalam keluarga dan emak saya juga anak bongsu dalam keluarga..so jarak umur dengan cousin2 tu jauh...hehehe..


DAY6
mesti la ada kan...
saya ada satu kakak satu abang dan satu adik..
bertuah kan kite ada sume..hehe

ok dimulakan dengan kakak kite

MIMI SHAZANA
yang saya panggil dengan pangkat ALONG
sebab die anak sulung
umur dia dengan kite beza 7 tahun..
memang jauh dan saya anggap da macam person that easy to talk to selain daripada mak ngan adek
ALONG dulu skola SK SUNGEI WAY, SMK BANDAR SUNWAY< MRSM LENGGONG dan menyambung pelajaran di UNIVERSITI ISLAM ANTARABANGSA dalam jurusan science computational & mathematics sampai peringkat degree dan skaramgskarang ni keje kat STANDARD CHARTERED..
sudah pun berkahwin dan mempunyai 2 orang anak yang comel..heheh
kalau dulu along ni ske marah2 kitorang ye la..nakal kan..
skarang ni kitorang rapat dan I LOVE ALONG VERY MUCH


seterusnya

ZULFADLY
iaitu ABANG yang dipanggil dengan pangkat ANGAH
seorang yang sangat klaka dan kadangkala boleh menjadi tegas...
heheeh
sejak AYAH da xde..
ANGAH memang menjalankan tanggungjawab die sebagai ketua keluarga kami..
ANGAH sangat bertanggungjawab dan sangat mementingkan keperluan kami.
beza umur kite ngan ANGAH 5 tahun
so ALONG ngan ANGAH memang slalu buli kitorang
juga belajar di SK SNGEI WAY tapi menyambung pelajaran di SEKOLAH AGAMA ABBASIYAH di SUNGKAI dan SMK 17, SUBANG dan menyambung pelajaran di KOLEJ KEMAHIRAN TINGGI MARA (KKTM) dalam jurusan elektrik dan elektronik
dan kini bekerja di FUJI XEROX di Kota Raya.
dan telah pun berkahwin dengan NOOR AZNEE yang telah saling menegenali semenjak belajar di KKTM lagi..
I LOVE ANGAH VERY MUCH


dan 1 adek

NOOR ALIFAH
yang merupakan kembar kite dan telah dipanggil ADEK dalam keluarga kami
ADEK ni sangat manja dan agak kebudak-budakan..
memang slalu kena buli..
dan kite slalu protect die..
heheh
bersekolah di SK SUNGEI WAY, SMK BANDAR SUNWAY dan kemudian menyambung pelajaran di AKADEMI LAUT MALAYSIA (ALAM) dalam jurusan nautical studies.
beza umur kami hanya beberapa saat sahaja (kata kembar)
dan kami memang sangat rapat..
sume benda sama..hehe
I LOVE ADEK VERY MUCH





























































P/S : family first..i love them




DAY 7 dan DAY 8
la..sama la ngan DAY 2 heheh
mesti la sama sama..=)


DAY 9
ya ya ya!!!~~~
saya ada pet iaitu kucing dan memang saya anggap macam family saya
saya ada 6 ekor kucing (SEKARANG NI LA)

KUCING 1 : MOMOT (IBU)


KUCING 2 : BOBOY (BAPAK)

KUCING 3 : DIDI (ANAK SULUNG)


KUCING 4 : KIKI (ANAK KEDUA)

KUCING 5 : FIFI (ANAK KETIGA)


KUCING  6 : RIRI (ANAK KEEMPAT)


kite sayang kucing kite macam family jugak..hehehe








 
P/S : nnt nak husband yang ske kucing jugak~~~




DAY 10
YES DEFINITELY!!!~~they are everything to me~~
LOVE THEM SO MUCH

2 comments:

Assalamu'alaikum and hello.
please leave your comment below.
thanks a lot !!.

Labels

uitm (17) friends (15) kenangan (14) rindu (14) sayang (14) gambar (13) cuti (11) family (11) cerita (10) prostar (10) best (9) sabah (9) vacation (8) myself (6) THO (4) classmate (4) pengalaman (4) adik (3) comel (3) i-techqs (3) muda (3) song (3) birthday (2) children (2) favorite (2) love (2) lyric (2) mak (2) male (2) mom (2) music video (2) pandangan (2) singer (2) uitm shah alam (2) wedding (2) Housemates (1) Study week (1) baby (1) bakar (1) coklat (1) convo day (1) dana (1) date (1) dayyan (1) degree (1) degreelife (1) doa (1) exam (1) hack (1) homemade (1) iklan (1) kakak (1) kek (1) kelantan (1) lawak (1) machang (1) miss (1) mp3 (1) muhasabah (1) nasyid (1) penang (1) photo (1) raya (1) resipi (1) roomates (1) seremban2 (1) seremban3 (1) side income (1) subhanallah (1) sushi (1) trip (1) tumpat (1) twin (1)
Powered by Blogger.