Sunday, April 10

UNFORGETABLE DAY

Assalamualaikum..

mesti korang pelik an nape kite letak title unforgetable day...
meh meh dengar kite nak cite ni..
hari ni kite, madhiah, alia, fira ngan wani sudah bercadang nak ke KB nak bli barang tuk PROSTAR sbb next week ade family day dan farewell tuk exco senior...kitorang gerak dalam kul 12 tgh hari...pada mule nye sume berjalan ngan lancar...kitorang pi TESCO dulu cari barang2 yang nak dibeli..lepas tu kitorang pi makan,lapar kowt. then kitorang bergerak pula ke KB Mall nak bli something(tak bole mention nanti exco senior tau plak)..heheh.. 
lepas tu kitorang un bercadang la nak balik sbb da kul 5 lebih...




promote cadbury






 posing posing dalam kereta..






 our driver~~~


dalam kereta nak ke TESCO~~





ada cam adek beradik tak pakai baju sama (jersey PROSTAR)



 makan time~~~~~



  
TIBA-TIBA!!!!~~~
kereta yang disewa buat hal pulak..cam tersengguk-sengguk..driver kami pada hari itu ialah madhiah membuat keputusan berhenti die bahu jalan..
setelah disiasat dan dikaji, confirm minyak habis
tapi stesen minyak da terlepas dan di seberang jalan..
kereta plak tak leh nak start langsung...
kami un membuat keputusan yang kite, alia ngan fira pergi membeli minyak..bukan minyak masak tapi minyak petrol..
madhiah ngan wani tunggu kat kereta
jalan punya jalan punya jalan..
sampai la kat stesen minyak..
tanya la pak sik kat stesen tu


Aliah : pak cik..nak bli minyak bole..

Pak Cik : bole..nak berapa?


Aliah : kereta kami mati..nak bli minyak tapi xde botol...


Pak Cik :pergi amik botol kat blakang...

Aliah : blakang??blakang kedai ke??
Pak Cik :ha ah..


Aliah : ok ok..jom alia fira..

Aliah : yang ni ke??
Fira : ye kowt..tapi xde penutup la..

Alia Ramlan : amik je la..wei..klaka la...haha

Aliah dan Fira : tu la..hahaha


(setelah mencari botol nak isi minyak di belakang stesen minyak...)

Aliah : pak cik...botol ni ke

Pak Cik :ha ah..isi la miyak


Aliah : nak isi bape??


Pak Cik :isi je dulu


Aliah : ooo..ok ok(masih terpinga-pinga sebenar nya)


ape lagi...kitorang un nak isi la minyak..ntah camne...muncung pam minyak tu tak masuk betul2..minyak un terpancut keluar..nasib baik tak kena kitorang..kalo x..terbako la gamak nye
pak cik tu un kuar la tolong kitorang...
lepas membayar...kami un terus ke kereta...selepas mengisi minyak..kereta bole la start da...
mmg klaka la mase tu..
lepas tu kami un meneruskan perjalanan pulang..

tup tup..kite baru teringat yang casing handphone kite tercicir mase nak isi minyak tadi..da la ade student card..lesap la student card-ku(mmg da rosak un) ...huhu...


TIBA-TIBA
dalam kul 5.45 ptg..
kereta buat hal sekali lagi...macam tadi gak kes nye..
madhiah un berenti la kat tepi jalan..
tapi kali ni stesen minayk 2.5 kilometer jauh nye...da la tgh hujan lebat...
kitorang dengan panic bercampur cuak tu membuat beberapa panggilan..
pertama skali kitorang call Presmi..
tapi die busy sbb ade dinner Image..so tak leh tolong..
tak sempat nak bgtau mende..talian terputus,,
then kitorang call akem..
tak berangkat...
then abg emi call blk...kite un dgn nada yang sedeh bgtau la cite...
huhu..
pastu alia ramlan membuat keputusan call roomate nye iaitu kak jaa..
kak jaa kata tunggu jap..nnt die dtg..
kitorang un tunggu la..
setelah sekian lama...kak jah datang ngan pak cik kereta sewa ni..
setelah minyak yang dibeli oleh kak jaa diisi...kami un bertolak pulang dengan keletihan yang amat sangat lagi2 madhiah..
dalam kul 8 malam baru sampai UiTM...penat la..











so conclusion nye..hari itu mmg unforgetable day~~~~


tak habis kat situ...
tiba tiba dapat message dr Kell mengatakan..............
aku tercalon jadi JPK Kolej THO (jawatankuasa perwakilan kolej Tun Huseein Onn)
dan kena wat manifesto kul 9 kat dining...
balik kul 8...
mandi..
solat..
terus turun bwah..
da la tak wat text ape..
hentam je cakap...
huhu
hari ni mmg hari yang memenatkan~~~




pesanan: jangan lupe segarkan diri anda dengan 100 Plus k.
               (cam tak kena je kan)



5 comments:

  1. kak ja la...bkn "kak JAh".. kak jah tu org yg sewa kete...ape la aliah nie...huhu tapi sumpah la.lawak gile,,

    ReplyDelete
  2. Tomoyo-chan (^_^)11 April, 2011 21:42

    wei dialog ak pun ada ke
    agak2 r...........(baca dengan slang JAWA)
    hehehehe

    ReplyDelete
  3. nie la citernyer.. hehe

    ReplyDelete
  4. huh, so many things happen to you and friends lately...experience and explore yourself...face it, solve it and be bold!!!

    ReplyDelete
  5. kak lin, kak jaa ngan alia ramlan> sorry2..salah eja lak..heheh

    tomoyo chan> hehe..memang terserlah keJAWA-an nye..


    anonymous> ha ah ni la cite nye..heheh


    ALONG> yes..you are absolutely true...
    (macam penah dengar je quotes ni??)hehe

    ReplyDelete

Assalamu'alaikum and hello.
please leave your comment below.
thanks a lot !!.

Labels

uitm (17) friends (15) kenangan (14) rindu (14) sayang (14) gambar (13) cuti (11) family (11) cerita (10) prostar (10) best (9) sabah (9) vacation (8) myself (6) THO (4) classmate (4) pengalaman (4) adik (3) comel (3) i-techqs (3) muda (3) song (3) birthday (2) children (2) favorite (2) love (2) lyric (2) mak (2) male (2) mom (2) music video (2) pandangan (2) singer (2) uitm shah alam (2) wedding (2) Housemates (1) Study week (1) baby (1) bakar (1) coklat (1) convo day (1) dana (1) date (1) dayyan (1) degree (1) degreelife (1) doa (1) exam (1) hack (1) homemade (1) iklan (1) kakak (1) kek (1) kelantan (1) lawak (1) machang (1) miss (1) mp3 (1) muhasabah (1) nasyid (1) penang (1) photo (1) raya (1) resipi (1) roomates (1) seremban2 (1) seremban3 (1) side income (1) subhanallah (1) sushi (1) trip (1) tumpat (1) twin (1)
Powered by Blogger.