Saturday, April 16

FAMILY DAY PROSTAR

Assalamualaikum...

k..hari ni  nak cite pasal family day Kelab Prostar Pengajian Tinggi UiTM Kelantan (Prostar)...
kitorang wat kat Hutan Lipur Bukit Bakar...kitorang siap2 da dalam kul 7.30 pagi...
nak amik kete encik Azmi..
tapi cam awal sangat...
so ngan alia ramlan pi la bli roti kat dining then pi makan kat bawah tho4...alia un call la presmi tapi tak angkat..
call la roomate die abg aidil...
x berangkat jugak..
.akhir sekali  kite try call abg haiqal...
ha....nasib baik berangkat...
abg haiqal la yang tlg kejut..
pastu dok ngan alia, madhiah ngan kak ira..
lepas je dapat kereta dr Encik Azmi..
kami un pi la memnuggah barang dan pi la ke TR nak menjemput Presmi kami...
pastu kami menunggu kak amirah sampai kat klinik lak..
tetiba kak amirah ade masalah lak..
so kite, presmi, alia, ngan madhiah pi dulu nak kemas skit tempat..
so kami un bertolak ke Hutan Lipur Bukit Bakar...
sembang sembang ngan diorang sepanjang perjalanan...

da sampai ngan Khai ngan Irfan skali.
kitorang un cari la tempat sesuai nak wat program kali ni...
da rase ok tu kami un kemas2 la skit tempat tu..
bentang tikar, cari batu nak BBQ nanti...
punggah barang keluar..

lepas tu, exco senior, exco ngan seki datang ngan Tenggiling...
kami un set up la tempat nye...
buat air, set up tempat BBQ,

mule2 kitorang makan bihun goreng ngan keropok..
pastu terus kepada aktiviti sukaneka..
mmg best la...
sume kena join kecuali pesegaran la..
macam macam game yang kitorang main..
contoh nye main isi air dalam belon..sape punya belon yang berisi air paling banyak..
main lambung2 belon..main ikat kaki secara berpasangan dan jalan kat air tu...
main cari sumi ngan gula2 kat dalam sungai..
main teka tajuk filem..
sambil2 tu diorang main simbah air kat sume orang..
mmg klaka la..

TETIBA diorang sume kenakan  abang aidil sbb birthday die bulan ni...
kena la abang aidil ngan tepung ngan telur siap kena simbah air lagi...
mmg pakej la abang aidil kena...
da macam cekodok jemput jemput da tgk abang aidil
sian un ade gak tapi best sgt2.

lepas  tu kami un main la air lagi sampai  yang lelaki kena pi siap sbb nak solat Jumaat..
kitorang siap lewat skit la..
sambil2 tu tanye kat kak ayu, kak anis, kak aina ngan kak mia best x..
diorang kate best sangat2..pastu diorang cam sedey la sbb nak berpisah da..
kite un cam da sedey gak..

pastu kami un naik la nak tukar baju sume...
mmg lame la an..
Fira,Madhiah, ngan Alia Ramlan siap main air ntah bape round nye tah..
haha
lepas solat tu..tunggu budak laki balik solat Jumaat..
lepas diorang da sampai...terus makan lauk2..
kitorang menyediakan nasi putih, ayam BBQ, hot dog..mmg sedap la makan ramai2...rase nikmat nye...
da la sedap...hehe (thanks to siapa2 yang masak bakar ayam tu ye)
lepas da makan2 tu...kitorang un mulakan aktiviti sesi kedua...diorang kena main TRUTH OR DARE!
permaianan ini hanya untuk exco senior je
klaka la tgk diorang kena main true or dare
macam2 soalan yang private & confidential yang ditanya
cam susah la exco exco senior nak kena jawab balik soalan tu
soalan yang paling susah daripada En. Idzham
heheh(x bole bgtau kat sini private ye)

lepas tu kitorang main game si buta si pekak ngan si bisu..
mmg klaka la,,
serius nak pecah perut ni tgk diorang..

lepas da habis aktiviti tu..
TETIBA
exco senior ngan En. Idzham nak kenakan exco junior ngan seki pula
kiteorang kena main game cari kacang dalam tepung..
da la kena ikat tangan kat blakang
jahat la abang2 ngan akak2 senior ni
encik idzham un

pastu kitorang wat game game pisang goreng ngan bom..
klaka la
ala sume la klaka
pastu sampai la ke penyampaian penghargaan..
mule2 bagi la kat seki..ngan exco
pastu bagi cenderahati kat exco senior ngan seniorita
then kat En idzham
hehe
pastu exco senior wat persembahan bertajuk Memori Tercipta oleh Shila
mmg sedey la.
tgk diorang da nanges...
kami un nanges da..
sedeh sangat2..
tgk kak aina kak mia kak ayu ngan kak anis nanges..memang sedeh la..
pastu kitorang dengar ucapan dari setiap senior..
lagi la sedey an..
serius ni part yang paling sedey la..
huhu
lagi lagi time kak ayu wat ucapan..
mmg kite da nanges da..huhu
pastu diorang  bgtau tentang next pres ngan exco2..
pastu kitorang salam dengan akak2 senior..
mmg sedey la..
pastu kemas2 tempat tu..
tunggu tenggiling sampai..
da sampai sume naik tenggiling..
kite ,presmi, alia, madhiah ngan fira naik kereta sewa
memandangkan minyak kereta banyak lagi..
kitorang un  buat keputusan nak pi jap ke jeram linang..
tapi singgah solat kat masjid jap..
terserempak pula ngan Presfan..
hehe
pastu gerak la ke jeram linang
banyak bende kitorang sembang semasa perjalanan ke sana
da sampai kat sane tgk mmg kat sane lagi best tempatnye tapi crowded sangat la orang nye
so bukit bakar lagi superb!!~~(ayat nak sedapkan hati..hehe)
pastu kitorang sampai kat uitm kul 7.30 malam..
kena tahan ngan pak guard jap..
macam2 die tanye..sume presmi yang jawab..hehe
then kitorang pi bilik gerakan prostar simpan barang..
pastu presmi hantar diri sendiri balik TR (sian kan??huhu)
pastu madhiah  bawa drive kitorang ke THO..
lepas da memunggah barang..
alia ramlan ngan madhiah hantar kereta
kite ngan fira angkit la barang ke atas..
terserempak ngan kak ira yang nak pergi final test..
sesudah naik dan membersihkan diri dan solat
kite un bukak la fb nak updates kat fb
mmg sedey la..
senior2 comment..
ditambah pula ngan abg haiqal yang message sbb die da baca notes yang kitorang bagi kat mereka..
dengan kak ayu message lagi..
sedey sangat2
huhu..



 ni la kak ayu kite (kak ayu yang paling kite sayang skali!!!~~~)




 sume nak join amik gambar!!~~






 kak aina----->>>kak yang paling comey skali!!!~~





 kak anis------->>>kak anis yang paing sweet skali!!~~~





 kak mia------>>>kak mia yang paling happening skali!!!~~

dan kepada kak fatin ngan kak azzah----->>>yang paling cun skali!!~~



 
abang haiqal---->>>abang haiqal yang paling 'papa' skali!!~~





 abang aidil----->> abang aidil yang paling multimedia skali..superb la


 abang emi---->>> abang emi yang paling presmi skali!!~~



 abah idzham---->>>abah yang paling sporting skali!!~~



 


P/S: SAYANG AKAK2 NGAN ABANG2 PROSTAR SANGAT SANGAT!!!~~~MUAXXX

4 comments:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. aliah.....:)
    meleleh lagi k.ayu hari ni bace aliah punye blog...
    sayang aliah jugak <3
    sayang sume adik2 Prostar :)
    sayang sangat2.....

    ReplyDelete
  3. one happy family lah :) HUHU PROSTAR!!

    btw done follow you . thanks . teruskan menulis ok :)

    HAPPY MONDAY!

    ReplyDelete
  4. crazynotydoty> hehe...yekew kak ayu..
    nanti kalau rindu kami..bace la blog ni ye..hehe
    sayang sume senior prostar!!!


    aiman rashidd> hehe..mmg one big family prostar kan??
    thanks...you too..kite sume sama2 menulis k..

    happy monday jugak~~

    ReplyDelete

Assalamu'alaikum and hello.
please leave your comment below.
thanks a lot !!.

Labels

uitm (17) friends (15) kenangan (14) rindu (14) sayang (14) gambar (13) cuti (11) family (11) cerita (10) prostar (10) best (9) sabah (9) vacation (8) myself (6) THO (4) classmate (4) pengalaman (4) adik (3) comel (3) i-techqs (3) muda (3) song (3) birthday (2) children (2) favorite (2) love (2) lyric (2) mak (2) male (2) mom (2) music video (2) pandangan (2) singer (2) uitm shah alam (2) wedding (2) Housemates (1) Study week (1) baby (1) bakar (1) coklat (1) convo day (1) dana (1) date (1) dayyan (1) degree (1) degreelife (1) doa (1) exam (1) hack (1) homemade (1) iklan (1) kakak (1) kek (1) kelantan (1) lawak (1) machang (1) miss (1) mp3 (1) muhasabah (1) nasyid (1) penang (1) photo (1) raya (1) resipi (1) roomates (1) seremban2 (1) seremban3 (1) side income (1) subhanallah (1) sushi (1) trip (1) tumpat (1) twin (1)
Powered by Blogger.